Τι να μαγειρέψω για το Πάσχα;

Ήρθαν οι μέρες για την καυτή ερώτηση τι να μαγειρέψω το Πάσχα και αν δεν πρόκειται να σουβλίσεις αρνί και να ξεμπερδεύεις με σαλάτες και συνοδευτικά, τότε για να δούμε πώς να βρεις την απάντηση.

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις πόσα άτομα θα είναι στο τραπέζι. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε για δέκα όταν θα είμαστε μόνο 5-6 άτομα στο τραπέζι. Ακόμη και αν θέλουμε να υπάρχουν πολλές επιλογές για τους καλεσμένους μας, καλό θα είναι να υπολογίζουμε τα άτομα που θα φάνε, ώστε να μην κουραστούμε πολύ και να δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται σε κάθε παρασκευή.

Σαλάτες:

Στα καθημερινά μας γεύματα δεν δίνουμε τόσο μεγάλη έμφαση στις σαλάτες, αλλά σε ένα πασχαλινό γεύμα θα είναι απαραίτητες. Ακόμη και αν δεν νηστεύαμε, τα λαχανικά θα βοηθήσουν στην κρεατοφαγία.

Προτίμησε πράσινα σαλατικά όπως μαρούλι, iceberg, ρόκα, που θα προσφέρουν φρεσκάδα σε ένα πασχαλινό τραπέζι, που έχει επάνω σχεδόν κάθε κρέας.

Τέλεια ιδέα και η λαχανοσαλάτα, πολίτικη ή coleslaw. Σίγουρα θα φαγωθεί.

Οι σαλάτες ζυμαρικών ή οσπρίων είναι πολύ δημοφιλείς, είναι το κάτι διαφορετικό και ένας τρόπος να αλλάξει λίγο η κλασική σύνθεση: ψητό – πατάτες- σαλάτα.

Συνοδευτικά

Βρασμένα ή ψητά λαχανικά θα ελαφρύνουν την λιπαρότητα των εδεσμάτων.

Αν πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε πατάτες στο τραπέζι, τότε προτίμησε λεμονάτες φούρνου ώστε να είναι πιο ελαφριές και πιο γευστικές και όξινες για να συνδυαστούν με τα ψητά. Αν έχεις χρόνο, δοκίμασε να κάνεις τις viral baby potatoes, που πρώτα τις βράζεις, τις πατάς με ένα ποτήρι για να γίνουν πλακί και έπειτα τις πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι, λάδι, παρμεζάνα και σκόρδο. Τις τελειώνεις στο φούρνο και είναι πεντανόστιμες!

Αντί για πατάτες σε όλες τις μορφές, αντικατάστησε τες με ρύζι ή κους κους. Θα αρέσει και στα παιδιά!

Πρόσθεσε κάποια αλοιφή όπως τζατζίκι ή μελιτζανοσαλάτα. Είναι για την όρεξη!

Κυρίως

Και τώρα το δύσκολο: ποιο κρέας και με ποιο τρόπο μαγειρέματος;

Αν δεν σουβλίσεις κάποιο καημένο αρνάκι ή κατσικάκι, τότε έχεις να επιλέξεις ανάμεσα από κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι και άπειρες για να τα μαγειρέψεις. Αλλιώς, αγόρασε ένα κομμάτι από αρνί ή κατσίκι και αστο να λιώσει στο φούρνο με πολύ λεμόνι, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά. Ένα ρολό κοτόπουλο ή χοιρινό είναι πανεύκολη λύση και χορταστική ενώ ψαρονέφρι μαγειρεμένο με μία ιδιαίτερη sauce θα κάνει την διαφορά.

Μην ξεχάσεις να μαγειρέψεις κάτι και για τους vegan φίλους μας!

Επιδόρπιο

Θα σου έχει λείψει η σοκολάτα, ειδικά αν έκανες νηστεία αλλά μάλλον μαζί με όλα τα άλλα κάποιο σοκολατένιο γλυκό, θα πέσει βαρύ.

Δοκίμασε μία πανακότα, τάρτα με φρούτα, μία πάβλοβα ή κάτι σιροπιαστό όπως ένα ρεβανί ή κανταΐφι.

Όλα τα παραπάνω ήταν μόνο ιδέες και ένας τρόπος για να οργανώσεις την σκέψη σου, πριν αρχίσεις να οργανώνεις τα ψώνια σου για το πασχαλινό τραπέζι.

Καλό Πάσχα!

Διαβάστε σχετικά:

Φογάτσα, το παραδοσιακό τσουρέκι της Κέρκυρας

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Πολλοί προωθούν την τοπική γαστρονομία. Ελάχιστοι όπως ο Δήμος Αριστοτέλη

Next Article

Για τσίπουρο και νηστίσιμους μεζέδες στον «Κρίταμο» στην Τούμπα

Related Posts