THESSALONIKI WINE SHOW: Ξεκινά σήμερα η γιορτή του ελληνικού κρασιού

Να γευτούν, να μυρίσουν και να μελετήσουν τις νέες τάσεις και τις κλασικές αξίες των προϊόντων του ελληνικού αμπελώνα έχουν την ευκαιρία οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες του Thessaloniki Wine Show 2023.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2023 πρωταγωνιστούν:

–     Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμαπελώνα. 

–     Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

–    Alternative Wine Bar

Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται επιλεγμένα, Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα που επιμελείται και παρουσιάζει δύο από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης  με τους  συνεργάτες τους.

Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και για την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

–     Best Of Aris Sklavenitis

Τα 20 κορυφαία κρασιά του 2022. Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και  Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα 20 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο το 2022.

–     Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Επτά επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα bar (Pelosof, U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.

Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Κυριακή 2 & την Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (περ. 6) της HELEXPO, από τις 12:00- 20:00.

Διαβάστε σχετικά:

Βασικά βήματα γευσιγνωσίας. Πώς δοκιμάζουμε το κρασί

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Τα 21 ελληνικά κρασιά που συμμετέχουν στο “Μουντιάλ” οίνου

Next Article

Οι τηγανιτές πατάτες που τρώει η Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Related Posts