Ναύπακτος: Και βουνό και θάλασσα. Και κρέας και ψάρι

Τόσες πολλές επιλογές για ταξίδι στην Ελλάδα, όμως λίγες συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα γνωρίσματα, που θα απογειώσουν την τουριστική εμπειρία σε κάτι ξεχωριστό, όπως η Ναύπακτος.

Προορισμός τεσσάρων εποχών, η Ναύπακτος με το ενετικό λιμάνι της και το καλοδιατηρημένο κάστρο της, υπενθυμίζει στον επισκέπτη της, ότι βρίσκεται σε ένα μέρος με μακρά ιστορία, σχεδόν 32 αιώνων.

Μια πόλη με αυτήν την ιστορική διαδρομή, βουλιάζει κάθε Οκτώβρη για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας, που έγινε το 1571, το Πάσχα για τα έθιμα στο λιμάνι αλλά και στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Η πληρότητα αγγίζει το 100%. Το καλοκαίρι οι τουρίστες αγαπούν τη θάλασσα, τα ταβερνάκια, τη φύση και επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι την Αιτωλία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία.

Η βελτίωση των οδικών αξόνων της χώρας έχουν φέρει τη Βόρεια Ελλάδα, πιο κοντά με την Ναυπακτία, αφού σε 4,5 ώρες βρίσκεσαι εκεί οδικώς. Πολύ κοντά σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μεσολόγγι, το Γαλαξίδι, τους Δελφούς και την Αράχωβα, μπορείς να έχεις την Ναύπακτο, παραθαλάσσια ή ορεινή, ως αφετηρία για εξορμήσεις και δραστηριότητες όπως kite surf, αναρρίχηση, πεζοπορία.

Εγγύηση για την πολύ καλή εμπειρία διαμονής στην Ναύπακτό μαζί με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου αποτελεί η γαστρονομία. Ένας value for money προορισμός, που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό επισκέπτη. Ευφάνταστοι ψαρομεζέδες, πίτες, κρεατικά, σούβλες, και λάδι θα εντυπωθούν στη μνήμη σου . Άλλωστε, καμία τουριστική εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν περιλαμβάνει καλό φαγητό και ποτό.

Διαβάστε ακόμη:

Στη Δράμα θα φας και θα πιείς καλά. Θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Τοπική γαστρονομία

Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της Ναυπάκτου ποια είναι η σπεσιαλιτέ της περιοχής, θα σου απαντήσουν: το κρέας. Και αυτό γιατί τα κρέατα είναι υψηλής ποιότητας και ο τρόπος μαγειρέματος ή ψησίματος ανεβάζει ακόμη περισσότερο στον πήχη για μία αξιόλογη κρεατοφαγία.

Εκτός από το κρέας, βασικό πιάτο είναι οι πίτες, που σχεδόν ποτέ δεν λείπουν από το οικογενειακό τραπέζι. Θα βρεις παραδοσιακή μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι και φέτα αλλά και η περίφημη «μπαμπανάτσα», η πίτα χωρίς φύλλο αλλά με χυλό και με χόρτα όπως σπανάκι, πράσα, άνηθο. Η αγάπη στις πίτες και στον τραχανά οδήγησε στην δημιουργία της τραχανόπιτας. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξεις την ισχυρή παρουσία των ζυμαρικών αλλά και των τυροκομικών στην ναυπακτιώτικη κουζίνα. Το τραπέζι συμπληρώνουν ακόμη τα προϊόντα της γης όπως τα κάστανα και οι ελιές, το ξακουστό ελαιόλαδο και το υψηλής ποιότητας μέλι.

Βεβαίως και οι λάτρεις της θάλασσας, θα βρουν περίφημα πιάτα με θαλασσινά για να συνδυάσουν το μοναδικό τσίπουρο της Ναυπάκτου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στη γιορτή τσίπουρου. Θυμήσου να παραγγείλεις ένα πιάτο από το περίφημο «μπουργέτο», που μπορεί να το βρεις και με χέλι και λεμονάτη σάλτσα από άνηθο, κρεμμύδια και πιπέρι. Φανταστικός μεζές ο γαύρος στο λάδι με δυόσμο, ο μπακαλιάρος στο φούρνο και οι λιγδοπούλες σαβόρο.

Όλες αυτές οι επιλογές σε δύο επίπεδα, που απλώνεται η Ναυπακτία, στα περισσότερα των 40 χωριών στο ορεινό όγκοι και στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη. Τι να ζητήσεις περισσότερο από έναν προορισμό;

Για περισσότερες πληροφορίες και έμπνευση για ταξίδι: https://www.nafpaktos.gr/

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

ΑνφανΓκατέ: Επιτέλους ένα ενδιαφέρον μενού για brunch!

Next Article

Τα 21 ελληνικά κρασιά που συμμετέχουν στο “Μουντιάλ” οίνου

Related Posts