«Κορωνίς»: Το Θεσσαλονικιώτικο καφενείο που έγινε talk of the town

Η μυρωδιά του τηγανιτού κεφτέ και του τσίπουρου δεν έφυγε ποτέ από την Σοφούλη 4 και ας άλλαξε αυτό το καφενείο. Το ανανεωμένο «Κορωνίς» έγινε πολύ γρήγορα talk of the town και ένα νέο στέκι γεννήθηκε στην πόλη.

Σε έναν από τους  πιο όμορφους δρόμους τη Θεσσαλονίκης, μπορείς να φας και να πιεις, απολαμβάνοντας γεύσεις και μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας σε ένα παραδοσιακό αλλά σύγχρονο καφενείο που σερβίρει δεκατιανό, μεζέ και απεριτίφ.

Μπαίνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Το μήνυμα στον τοίχο ξεκαθαρίζει στους επισκέπτες τι έχει συμβεί.

«Μεγαλώσαμε στη Σοφούλη, όπου με τους παππούδες μας πηγαίναμε τις Κυριακές στο Κορωνίς για τα κεφτεδάκια και τις τηγανιτές πατάτες, τα τσίπουρα και τα γέλια.

Όταν μάθαμε ότι ο κύριος Νίκος θα έβγαινε στη σύνταξη, αποφασίσαμε να μην το αφήσουμε να χαθεί.

Μαζέψαμε τις αναμνήσεις μας, τις προσαρμόσαμε στο σήμερα και δημιουργήσαμε ένα μέρος όπου θα συναντιόμαστε αγαπημένοι άνθρωποι και θα απολαμβάνουμε καλό φαγητό!

Αυτά άρεσαν στους παππούδες μας…Μ’ αυτά συνεχίζουμε κι εμείς…

Καλωσορίσατε!»

Η νέα διεύθυνση φρόντισε να διατηρήσει τα καλά στοιχείου του καφενείου, που επί χρόνια λειτουργούσε στο σημείο όπως τις γεύσεις και τις τιμές. Πρόσθεσε όμως σύγχρονες πινελιές για να καλέσει στο χώρο όλες τις ηλικίες.

Από τη μία κερνά κερνάνε βανίλια στο ποτήρι, την οποία αν θέλεις μπορείς να συνδυάσεις με ένα κοκτέιλ ή ένα απεριτίφ.

Διαβάστε ακόμη:

Στη Δράμα θα φας και θα πιείς καλά. Θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Οι πατάτες τηγανιτές είναι κομμένες στο χέρι και από το μενού δεν θα αφαιρεθούν ποτέ τα τηγανιτά κεφτεδάκια, ο τσιπουρομεζές και οι αλοιφές.

Λίγες αλλά κλασικές επιλογές σε θαλασσινά και κρεατικά, όπως αυτές οι πιτούλες με γύρο χοιρινό.

Αν είναι πρωί σερβίρεται δεκατιανό γεύμα όπως αυγόφετες με πραλίνα ή στραπατσάδα.

Το μπουγιουρντί που θα ονειρεύεσαι

Αν αγαπάς τα τυριά και ειδικά αυτό το παραδοσιακό πιάτο, το μπουγιουρντί στο «Κορωνίς» είναι αυτό που ξεχωρίσαμε, από όσα δοκιμάσαμε. Ψημένα κίτρινα αλλά κυρίως λευκά τυριά, με διακριτική παρουσία ντομάτας και ένα μυστικό γεύσης που έδενε το πιάτο.

Οπωσδήποτε συνδύασε το με τις τραγανές τηγανιτές πατάτες, σαν αυτές που μας ετοίμαζε στην πετρογκάζ, η γιαγιά μας. Αλλά και μία αγγουροντομάτα. Στο κουβέρ τα ατομικά ψωμάκια είναι φρέσκα και πεντανόστιμα.

Μάζεψε την παρέα και κανόνισε μία στάση στη Σοφούλη 4.

Διαβάστε ακόμη:

Όσα νόστιμα βγάζει η Κεντρική Μακεδονία σε ένα ταξίδι

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Στην «Αλεπού» σερβίρουν το καρπάτσιο μόσχου που πρέπει να δοκιμάσεις

Next Article

Μία ελληνική chocolaterie δίπλα στα κοσμηματοπωλεία του Dubai

Related Posts