Οι νικητές του 23ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσ/κης

Ολοκληρώθηκε με τη ανάδειξη των νικητών η τριήμερη 23ή διοργάνωση του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης».

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Φωτογραφία από : https://www.facebook.com/winemakersofnorthgreece

Η οργανωτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των ακόλουθων φορέων: Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.), Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Δ.Ο.Κ.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.), Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.), Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.), Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), Ένωση Ελλήνων Οινολόγων.

Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, master sommelier, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 1013 δείγματα.

Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών.

Τα 956 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, την Βραζιλία και την Κύπρο και τα 57 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε τα Αποτελέσματα και τα Στατιστικά Στοιχεία εδώ

Διαβάστε ακόμη:

Οι νικητές του 22ου Διεθνή Διαγωνισμoύ Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσ/κης

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Για καλό Οσομπούκο (Ossobuco) πηγαίνεις στο "Μονμάρτη Wine Bar"

Next Article

Με περισσότερους από 420 εκθέτες ανοίγουν σήμερα Detrop & Oenos

Related Posts