Φάγαμε μοσχάρι ραγού με μους τοπιναμπούρ, στα Τέσσερα Πιπέρια, στην Τούμπα

Στην οδό Διογένους στην Τούμπα οι καλοφαγάδες έχουν βρει τη χαρά τους. Με μεζεδοπωλεία όπως τα Τέσσερα Πιπέρια, το γαστρονομικό επίπεδο της περιοχής έχει ανέβει σημαντικά.

Παρασκευή βράδυ και η πληρότητα στα εστιατόρια της περιοχής είναι σχεδόν 100%. Ακριβώς αυτό: δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι ούτε για φαγητό, ούτε και για ποτό. Και δεν είναι τυχαίο. Αν ήταν και  πιο εύκολο το θέμα παρκάρισμα, τότε όλα θα ήταν ιδανικά.

Τα τελευταία χρόνια ανοίγουν το ένα δίπλα στο άλλο τα μεζεδοπωλεία, που προσφέρουν φαγητό ταβέρνας και πιάτα εστιατορίου με δημιουργική διάθεση.

Χούμους γουακαμόλε

Έτσι βρίσκεις χοιρινή τόμαχοκ και μοσχαρίσιο ριμπάι μαζί με ταλιάτα φλατ ίρον και black angus καθώς και μοσχαρίσια μάγουλο ή χταπόδι με κρέμα φασολάδα, δίχρωμο τζατζίκι και φάβα Σαντορίνης.

Χοιρινή τόμαχοκ

Στην λίστα των κρασιών αρκετά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και επιδόρπια όπως αρμενοβίλ και χαλβάς με σοκολάτα.

Τάρτα λεμονιού

Αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν η μους τοπιναμπούρ με μοσχαράκι ραγού, σύγκλινο Μάνης και λάδι αρωματικών. Το κρέας έλιωνε στο στόμα το τομιναμπούρ πρόσθετε με την υφή της κρέμας και το σύγκλινο Μάνης την αίσθηση καπνιστού που ήθελε το πιάτο. Το τοπιναμπούρ, που είναι τόσο αγαπημένο υλικό των σεφ στο Masterchef, γίνεται συνήθως κρέμα ή πουρές, η γεύση του μοιάζει με αυτήν της αγκινάρας και είναι ο βολβός του ηλίανθου, που είναι βρώσιμος.

Καρπάτσιο μοσχαρίσιο

Πολύ καλό το χούμους γουακαμόλε και η φάβα Σαντορίνης. Δοκιμάσαμε καρπάτσιο μοσχαρίσιου, κρέμα γραβιέρας με τρούφα, ρεμουλάντ και φύτρες.

Φάβα Σαντορίνης

Λένε ότι “ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο” και εδώ έχουν σίγουρα δίκιο!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ζωγραφική στο πιάτο. Στο μενού του Chan Restaurant

Next Article

Η πεντανόστιμη πατάτα Νευροκοπίου γίνεται... τσιπς

Related Posts