Ζωγραφική στο πιάτο. Στο μενού του Chan Restaurant

Η γαστρονομία έχει περάσει χρόνια τώρα σε άλλο επίπεδο, όσον αφορά τις τεχνικές, τα υλικά, την παρουσίαση, τις συνθέσεις, τη δημιουργία. Εκεί που κρίνονται όμως όλα είναι στο πιάτο. Η εποχή των εξεζητημένων πιάτων και των υπερβολικών (σε τιμή και σπανιότητα) υλικών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο καταναλωτής ακόμη και ο πιο απαιτητικός ξεχωρίζει την ποιότητα και ζητά να την πληρώνει μόνο όταν της αξίζει. Κανείς πλέον δεν εντυπωσιάζεται από χρωματιστά λουλούδια στο πιάτο ή spots από χρωματιστούς πουρέδες ή λάδια. Θυμάται όμως, τους συνδυασμούς των υλικών, την πολυπλοκότητα των γεύσεων, την προσεγμένη παρουσίαση.

Αυτή η περιγραφή ταιριάζει στο νέο μενού του CΗΑΝ RESTAURANT & BAR του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ για τον χειμώνα 2022-2023 του Executive Chef Δημήτρη Τσανανά.

Γευστικές ασιατικές αλλά και ελληνικές δημιουργικές επιλογές, με αποκορύφωμα τα επιδόρπια, βρίσκονται στο νέο μενού και σερβίρονται στον ατμοσφαιρικό χώρο του CHAN.

Το μενού

Edamame | Φασολάκια σόγιας | ανθός αλατιού

Gyoza | χοιρινό | κοτόπουλο | ginger | σκόρδο | σάλτσα εσπεριδοειδών | σόγια

Κροκέτες θαλασσινών| panko | humus αντζούγια- φουντούκι| γιαούρτι- wasabi | δυόσμο

Βραχάκια γαρίδας τεμπούρα | σχοινόπρασο | πικάντικη μαγιονέζα

Σαλάτα πάπιας | σάλτσα δαμάσκηνου hoisin | κάσιους | ρόδι | δυόσμος | τραγανό κρεμμυδάκι

Tρίχρωμα παντζάρια | μαύρα μούρα | βαλεριάνα | γαλομυζήθρα | αμύγδαλο

Tacos Nigiri

Βραχάκια γαρίδας* τεμπούρα | πικάντικη μαγιονέζα | Furikake

Maki roll

Tempura roll | γαρίδα σε panko | πέρλες ponzu | αγγούρι | μαγιονέζα | τρούφα | πίκλα κόκκινου λάχανου | gomasio θαλασσινών

Βραχάκια γαρίδας τεμπούρα | ταρτάρ σολομού | ponzu |κόκκινη πιπεριά | φύλλο σόγιας με κουρκουμά | μαγιονέζα | sriracha |τραγανό καλαμπόκι

Uramaki rolls

Ρολό μελάνι σουπιάς | γαρίδες τεμπούρα | μαγιονέζα lemongrass | gomasio θαλασσινών

Ρολό τραγανού ρυζιού | καψαλισμένος σολομός | καβούρι | ρόκα | mayo sriracha | κανταΐφι | flakes τομάτας

Ριζότο | γεμιστά κολοκυθάκια | χοιρινό κιμά | αυγολέμονο | άνηθο

Λαβράκι φρικασέ | σπανάκι| άγρια χόρτα | άνηθο| αυγολέμονο

Κοτόπουλο νανάκι | miso zuke | ραπανάκι kiroboshi

Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα | φρέσκιες τηγανιτές πατάτες | σάλτσα ρίγανης

Cheese cake – μπακλαβάς | καρύδι |κανέλα |γαρύφαλλο |φρούτα του δάσους

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Tasteatlas: Η ελληνική κουζίνα στη δεύτερη θέση του κόσμου

Next Article

Φάγαμε μοσχάρι ραγού με μους τοπιναμπούρ, στα Τέσσερα Πιπέρια, στην Τούμπα

Related Posts