Ευκαιρία για εκδρομή: Ημέρα Οινοτουρισμού σήμερα

Άλλη μία οινική Κυριακή ξημέρωσε και η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αδράξει κανείς την ευκαιρία και να κάνει μία εκδρομή σε ένα οινοποιείο, που δεν είχε επισκεφτεί ξανά.

Εκατοντάδες οινοποιεία στις αμπελουργικές περιοχές της χώρας ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους για το κοινό προκειμένου να γιορτάσουν παρέα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα  να δοκιμάσουν νέες και παλαιότερες σοδειές, να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου και να δουν από κοντά  τους χώρους παραγωγής,  ωρίμανσης και παλαίωσης του προϊόντος.

Μια επίσκεψη, ευκαιρία “μύησης” στα μυστικά του οίνου, ενός προϊόντος στενά συνδεδεμένου με την απόλαυση και τον πολιτισμό.

Συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας, και συγκεκριμένα:

η Ένωση Οινοπαραγωγών “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας,

η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας,

η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής,

η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου,

η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών νήσων Αιγαίου

το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

European Day of Wine Tourism today!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού (European Day of Wine Tourism) γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Συμμετέχουν τα οινοποιεία, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

To λάδι HOLY MOUNT περιέχει τα συστατικά των αθωνικών αγαθών

Next Article

Με το σήμα "τοπικό προϊόν" το ρυζόγαλο της Αρναίας

Related Posts