Δράμα: Το ελληνικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, πολλή γεύση και αρώματα

Το ολοκληρωμένο πρωινό είναι για πολλούς μία πολυτέλεια λόγω των ρυθμών ζωής και της καθημερινότητας που δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε συχνά το πιο κύριο γεύμα της ημέρας.

Στην πόλη της Δράμας, στο πλαίσιο του 1ου  Γαστρονομικού Φεστιβάλ και Έκθεση τοπικών προϊόντων “Γη του Διονύσου” που διοργανώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, το πρωινό είχε την θέση που του αξίζει.

Με επιρροές από τη συνύπαρξη διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων (ντόπιοι, πρόσφυγες, βλάχοι και Σαρακατσάνοι)  που κατοικούν στη Δράμα το πρωινό αποτυπώνει τις συνήθειες, τα υλικά και τις συνταγές αυτών των ομάδων.

Για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές συνταγές όπως μουχούλια, ριζόπιτα και  κολοκυθόπιτα, αυγά με λουκάνικα αλλά και ροφήματα, τσάι και χυμοί.

Μουχούλια
Κολοκυθόπιτα

Αυγά μάτια τηγανισμένα σε βούτυρο, αυγά με λουκάνικα από τοπικό παραγωγό, ομελέτα με πατάτες Νευροκοπίου, φρέσκο ζυμωτό και ψωμί και αλλαντικά και τυριά από Δραμινά εργαστήρια ήταν μερικές από τις επιλογές που μπορεί να έχει κανείς για ένα θρεπτικό, δυναμωτικό και κυρίως γευστικό πρωινό.

Στις γλυκές επιλογές μπουγάτσα με κρέμα, κολοκυθόπιτα και ρυζόπιτα αλλά και μπάρες φτιαγμένες με ταχίνι, αποξηραμένα φρούτα και βρώμη. Μαρμελάδες και βούτυρο φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο, μέλι από τα μελίσσια της Δράμας, αφράτο κέικ με καρύδια και σοκολάτα.

Διαβάστε σχετικά:

Στη Δράμα θα φας και θα πιείς καλά. Θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Στη Νάουσα για το 2ο Φεστιβάλ Τρύγου με ξεναγήσεις και δωρεάν δράσεις

Next Article

Instagram Worthy: Το Old Czech Cmimney cake στην Πράγα

Related Posts