Irish breakfast: Στην Ιρλανδία τρώνε και του πουλιού το γάλα για πρωινό

Το ιρλανδικό πρωινό είναι ένα παραδοσιακό γεύμα που αποτελείται από τηγανητά αυγά, λαχανικά, πατάτες και κρέατα όπως μπέικον, λουκάνικα και μαύρες και λευκές πουτίγκες.

Το μεγάλο γεύμα σερβίρεται σχεδόν πάντα με ιρλανδική σόδα ή μαύρο ψωμί, ένα φλιτζάνι τσάι και ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Όλα τα συστατικά συνήθως τηγανίζονται σε βούτυρο.

Αρχικά, το πρωινό εφευρέθηκε ως ένας τρόπος για να προετοιμαστούν οι άνθρωποι για μια μέρα σκληρής δουλειάς στο αγρόκτημα και το γεύμα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τα κρύα πρωινά του χειμώνα.

Σήμερα, το τεράστιο μέγεθός του καθιστά κάπως αδύνατη την κατανάλωση τα περισσότερα πρωινά της εργάσιμης ημέρας, επομένως συνήθως παρασκευάζεται την Κυριακή το πρωί (ή το πρωί των Χριστουγέννων, όταν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές).

Αν και ονομάζεται πρωινό, μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Κάθε νοικοκυριό μπορεί να προσθέσει άλλα συστατικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του, όπως μανιτάρια, φασόλια φούρνου, τηγανίτα πατάτας.

Boxty: Η ιρλανδική τηγανίτα

Ως μέρος της ιρλανδικής κουζίνας, το Boxty είναι μια παραδοσιακή τηγανίτα πατάτας που συνήθως καταναλώνεται ως μέρος του καθημερινού πρωινού. Στην Ιρλανδία, το Boxty θεωρείται περισσότερο ως ένα κανονικό πιάτο που οι άνθρωποι τρώνε σε τακτική βάση.

Στην πιο δημοφιλή εκδοχή του πιάτου, τα υλικά είναι βασικά τριμμένη ωμή πατάτα, μαγειρεμένη πουρές πατάτας και αλεύρι που γίνεται κουρκούτι με φρέσκο ​​γάλα. Πρέπει να το μαγειρέψετε αργά σε ένα τηγάνι μέχρι το χρώμα του να γίνει χρυσοκαφέ.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο χορταστικό πρωινό είναι σίγουρα το english breakfast

Το σωστό το brunch, το παριζιάνικο

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Michelin 2022: Ποια ελληνικά εστιατόρια έχασαν και ποια κέρδισαν αστέρι

Next Article

Στη Νάουσα για το 2ο Φεστιβάλ Τρύγου με ξεναγήσεις και δωρεάν δράσεις

Related Posts