Ένα φρούτο, πολλές χρήσεις. Η καρύδα δεν είναι παρά τα τελευταία χρόνια πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα, ωστόσο είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να τη βρει κανείς και να την αξιοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται.
Είναι χαρακτηριστικές οι οδηγίες χρήσεις της καρύδας που δίνουν στους επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ, οι εισαγωγείς καρύδας από το Βιετνάμ στη χώρα μας.
Η σκέψη είναι: Τρυπάς, πίνεις το νερό της καρύδας, στη συνέχεια την σπας και τρως την σάρκα της και αφού την καθαρίσεις, κρατάς το περίβλημα, είτε για να την κάνεις ποτήρι είτε για να την κάνεις κερί!
Σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί αμέσως, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για σχεδόν ένα μήνα.
Διαβάστε ακόμη: