Μαντί: Τα ραβιόλια της Ανατολής, της Καππαδοκίας και του Πόντου

Τα μαντί είναι μικρά ζυμαρικά και γεμίζονται με διάφορες γεμίσεις και κυρίως με μείγμα κιμά. Βράζουν σε ατμό ή σε ζωμό και περιχύνονται με καυτό βούτυρο και αρωματικά.

Το μαντί είναι ένα ζυμαρικό που φτιάχνεται σε περιοχές της Μικράς Ασίας, των Βαλκανίων ακόμη και το Αφγανιστάν και για αυτό τα συναντάμε με χίλιες δυο διαφορετικές ονομασίες (πολλές εκ των οποίων παρόμοιες).

Μαντί γεμιστά με κιμά, ποντιακά ζυμαρικά σερβιρισμένα με γιαούρτι στο Κτήμα Περέκ

Φτιάχνονται  για εξαιρετικές περιστάσεις, όπως μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις ή γιορτές αλλά και όποτε αναμένεται σημαντικός μουσαφίρης.

Η γέμιση και το μέγεθος των μαντί διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή, συνήθως όμως είναι μαγειρεμένα στον ατμό και σπανιότερα σε νερό.

Θεωρείται ότι ξεκίνησαν από την Καισάρεια της Κεντρικής Ανατολίας και εξαπλώθηκαν σε Κωνσταντινούπολη, Πόντο και αλλού.

Μαντί γεμιστά με διάφορα χορταρικά σερβιρισμένα με γιαούρτι και τσουκνίδα στο Κτήμα Περέκ

Ανάλογα τα γούστα επιλέγετε και το είδος του κιμά (μοσχάρι, χοιρινό,αρνίσιο) και το σχήμα που θα τους δώσετε.

Συνταγή για μαντί εδώ

Καθώς είναι συνταγή μπελαλίδικη, καλό είναι να φτιάξετε αρκετή ποσότητα και να φυλάξετε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.

Διαβάστε ακόμη:

Η πίτα περέκ είναι πιο νόστιμη και πιο χορταστική από την κρέπα!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Με 12.500 αυγά η μεγαλύτερη ομελέτα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα

Next Article

Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες στην εποχή τους για να κάνεις τουρσί

Related Posts