Ετοιμαστείτε να χτυπήσετε πολλά ασπράδια αυγού για να δημιουργήσετε αυτή τη συναρπαστική υφή, καθώς και να στρώσετε σε γεύσεις όπως το τυρί κρέμα.
Αυτό το cheesecake θέλει ψήσιμο στο φούρνο και πολλή όρεξη!
Το ιαπωνικό cheesecake, γνωστό και ως cheesecake σε στυλ σουφλέ, cheesecake βαμβακιού ή ελαφρύ cheesecake, είναι μια ποικιλία cheesecake που είναι συνήθως πιο ελαφριά στην υφή και λιγότερο γλυκιά από τα cheesecake βορειοαμερικανικού τύπου.
Γαρνίρεται με ζάχαρη άχνη ή culis από βύσσινα ή μούρα.
Είναι λιγότερο γλυκό και έχει λιγότερες θερμίδες από τα τυπικά τυρόπιτα δυτικού τύπου, που περιέχουν λιγότερο τυρί και ζάχαρη. Το κέικ φτιάχνεται με τυρί κρέμα, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Παραδοσιακά παρασκευάζεται σε μπεν μαρί.
Η συνταγή δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα σεφ Tomotaro Kuzuno, ο οποίος εμπνεύστηκε από ένα τοπικό cheesecake käsekuchen (μια γερμανική παραλλαγή) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Βερολίνο τη δεκαετία του 1960.
Το κέικ διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1990 ως το σήμα κατατεθέν του Cheesecake του θείου Tetsu, το οποίο προήλθε από το Hakata-ku, Fukuoka, το 1947.
Εύκολη και πετυχημένη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά: Kasutera: Το αγαπημένο κέικ των Ιαπώνων είναι κάτι σαν παντεσπάνι