Ξεκίνησε η περίοδος του τρύγου και για πολλούς είναι η πιο συναρπαστική για μία επίσκεψη σε ένα οινοποιείο. Στην πραγματικότητα όμως, κάθε εποχή σε ένα οινοποιείο είναι συναρπαστική και έχει ενδιαφέρον.
Αρκεί να έχουν όρεξη, να σε καλοδεχθούν και να σου ανοίξουν το σπίτι τους.
Φυσικά αυτή η περίοδος του τρύγου είναι μια πολυάσχολη περίοδος για τους εμπλεκόμενους στην οινοπαραγωγή, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις.
Αλλά αν ακόμα και αν δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο, πολλά οινοποιεία συνεχίζουν να δέχονται επισκέπτες και κατά την διάρκεια του τρύγου.
Ο χρόνος του τρύγου ποικίλλει ανά περιοχή, ενώ ακόμη και στην ίδια την περιοχή, κάθε ποικιλία σταφυλιών ωριμάζει σε διαφορετικούς χρόνους.
Η πλειοψηφία του τρύγου του Βόρειου Ημισφαιρίου συμβαίνει στα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου με ορισμένα σταφύλια αργής συγκομιδής να συγκομίζονται κατά τη διάρκεια των πρώτων φθινοπωρινών μηνών.
Παράλληλα, στο νότιο ημισφαίριο η πλειονότητα του τρύγου πραγματοποιείται μεταξύ των μηνών Φεβρουαρίου και Απριλίου.
Αυτή λοιπόν, είναι η πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδος για τα οινοποιεία.
Καλό τρύγο σε όλους τους οινοπαραγωγούς.
*Κεντρική φωτογραφία από οινοποιείο Santo wines