Donut: Η ιστορία, the donut hole και η επικάλυψη

Ένα doughnut ή donut (/ˈdoʊnət/) είναι ένα είδος γλυκιάς παρασκευής από ζυμωμένη τηγανητή ζύμη.

Ο μύθος λέει ότι τα donut εφευρέθηκαν επειδή τα κορίτσια ήθελαν να δώσουν στον αναβάτη Τζόνι Φράι μια λιχουδιά που είναι εύκολο να την κρατήσει καθώς ήταν έφιππος.

Αυτό είναι μέρος της παράδοσης των donut, αλλά μπορεί επίσης να ισχύει η εκδοχή ότι τα αρτοσκευάσματα μαγειρεύονται καλύτερα χωρίς το κέντρο.

Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου και παρασκευάζεται σε διάφορες μορφές ως γλυκό σνακ που μπορεί να γίνει στο σπίτι ή να αγοραστεί σε αρτοποιεία, σούπερ μάρκετ, πάγκους τροφίμων και εξειδικευμένους πωλητές του αγαπημένου γλυκού.

Το πιο ενδιαφέρον φυσικά είναι οι διάφορες επικαλύψεις και οι αρωματικές ύλες που κάνουν αυτό το γλυκό τόσο μοναδικό και δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους.

Η πιο κλασική επικάλυψη είναι το τραγανό γλάσο ζάχαρης ενώ υπάρχουν και πολλά είδη σοκολάτας ή σφενδάμου.

Παρασκευή

Τα δαχτυλίδια των donuts σχηματίζονται με μία από τις δύο μεθόδους: ενώνοντας τις άκρες ενός μακριού, λεπτού κομματιού ζύμης σε ένα δαχτυλίδι ή χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ντόνατ, ο οποίος κόβει ταυτόχρονα το εξωτερικό και το εσωτερικό σχήμα, αφήνοντας ένα κομμάτι ζύμης σε σχήμα donut και μια donut hole (η ζύμη αφαιρείται από το κέντρο). Αυτό το μικρότερο κομμάτι ζύμης μπορεί να μαγειρευτεί και να σερβιριστεί ως «τρύπα για donut» ή να προστεθεί ξανά στην παρτίδα για να φτιάξετε περισσότερα donut.

 Ένα donut σε σχήμα δίσκου μπορεί επίσης να τεντωθεί και να τσιμπηθεί σε ένα κάλυμμα μέχρι το κέντρο να σπάσει για να σχηματίσει μια τρύπα.

Υπάρχουν δύο τύποι donuts τύπου ring, αυτοί που φτιάχνονται από ζύμη με βάση τη μαγιά ή αυτοί που γίνονται από ειδικό είδος ζύμης για κέικ.

Τα donuts που έχουν μεγαλώσει με μαγιά απορροφούν περισσότερο λάδι επειδή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τηγανιστούν, περίπου 150 δευτερόλεπτα, στους 182 έως 190 °C (360 έως 374 °F).

Η διαδικασία του γυαλίσματος των donuts

Μετά το τηγάνισμα, τα ντόνατς με δαχτυλίδι διαθέτουν συνήθως επικάλυψη. Τα donuts που έχουν φουσκώσει, καλύπτονται γενικά με γλάσο (γλάσο). Τα donuts για κέικ μπορούν επίσης να γλασαριστούν, να γίνουν σκόνη με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής ή να καλυφθούν με κανέλα και κρυσταλλική ζάχαρη. Συχνά καλύπτονται επίσης με παγωμένο κέικ (μόνο στην κορυφή) και μερικές φορές πασπαλίζονται με καρύδα, ψιλοκομμένα φιστίκια ή ψεκασμούς (ονομάζονται επίσης jimmies).

Διαβάστε σχετικά:

Dutch Baby pancake: Βουτυρένιο και λαχταριστό – Φτιάξτο (vd)

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Caprese salad: Η σαλάτα που μυρίζει Ιταλία και καλοκαίρι

Next Article

Σύκο: Ο αγαπημένος καρπός του καλοκαιριού

Related Posts