Δεν είναι λουκουμάδες. Δεν είναι τηγανίτες. Είναι chick balls και είναι αλμυρά!

Τραγανές και αφράτες, χρυσαφένιες και μυρωδάτες οι μπάλες αυτές κρύβουν την έκπληξη στο εσωτερικό τους όπου η γέμιση τους είναι συνήθως από κοτόπουλο. Με 5-6 κομμάτια ανά μερίδα το ορεκτικό με Chicken Balls είναι σίγουρο χορταστικό.  

Το Chicken Balls (κινεζικά: 鸡球, pinyin: jī qiú) αποτελείται από μικρά κομμάτια τηγανισμένου κρέατος από στήθος κοτόπουλου καλυμμένα με τραγανή επικάλυψη ζύμης. Αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό ανήκουστα στην Κίνα, ανάλογα με τη συνταγή και το αναφερόμενο όνομα.

Παραδοσιακά οι μπάλες σερβίρονται σε γλυκόξινη σάλτσα με σάλτσα κάρυ ή σάλτσα δαμάσκηνου. Αρκετά συχνά συνοδεύεται από πιπεριές, κρεμμύδια, ακόμη και ανανά – όλα αυτά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αλλά δυστυχώς η ποσότητα δεν θα είναι αρκετή για να προωθήσει αυτό το πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες πιάτο στην περιοχή της υγιεινής διατροφής.

Το Chicken Balls and Chips, δεν είναι στην πραγματικότητα κινέζικο. Εφευρέθηκαν στην κουζίνα του Hang Fung στο Monaghan της Ιρλανδίας το 1981. Πρόκειται για το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις στο μενού σε κάθε κινέζικο φαγητό στην Ιρλανδία. σερβίρεται στον Καναδά, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως βασικό φαγητό σε κινέζικο φαγητό.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Αυτός ο μπακλαβάς είναι από την Ιορδανία. Και είναι πολύ τραγανός

Next Article

Τρώμε όσπρια το καλοκαίρι; Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε!

Related Posts