Το πιο χορταστικό πρωινό είναι σίγουρα το english breakfast

Φασόλια, τοστ, μανιτάρια, ντομάτες, πατάτες, μπέικον, αυγά, μαύρη πουτίγκα (λουκάνικο αίματος)—από όλα τα συστατικά που συνθέτουν ένα κλασικό english breakfast.

Το πλήρες αγγλικό πρωινό είναι τόσο δημοφιλές που προσφέρεται σχεδόν όλη την ημέρα ως ολοήμερο πρωινό.

Μερικές φορές αποκαλείται «fry up», ενώ ένα πλήρες αγγλικό είναι ένα πλούσιο, πλούσιο πιάτο που σερβίρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Σχεδόν εννέα στους 10 ανθρώπους στην Αγγλία συμφωνούν ότι το μπέικον είναι το πιο σημαντικό.

Σχετικά με τα φασόλια πιστεύεται ότι έχουν γίνει βασικό συστατικό του πρωινού μετά τη διαφημιστική καμπάνια της Heinz της δεκαετίας του 1960, Beanz Meanz Heinz​, η οποία ξεκίνησε μετά από έρευνα που έδειξε ότι 1,75 εκατομμύρια Βρετανίδες νοικοκυρές αγόραζαν ψημένα φασόλια Heinz κάθε μέρα.

Σε αντίθεση με το αμερικάνικο πρωινό που έχει αυγά, τοστ, μπέικον, χασ μπράουν, τηγανίτες και/ή βάφλες, οι Βρετανοί πίνουν τσάι το πρωί ενώ οι Αμερικανοί (και οι περισσότεροι στον πλανήτη) συνήθως πίνουν καφέ.

Σχετικά με την προέλευσή του, το περιοδικό Country Life αναφέρει: “Η ιδέα του αγγλικού πρωινού ως εθνικού πιάτου ανάγεται ακριβώς στον 13ο αιώνα και στις εξοχικές κατοικίες των ευγενών. Στην παλιά αγγλοσαξονική παράδοση της φιλοξενίας, τα νοικοκυριά θα παρείχαν πλούσιο πρωινό για επίσκεψη σε φίλους, συγγενείς και γείτονες».

Διαβάστε ακόμη;

Το σωστό το brunch, το παριζιάνικο

English muffins: Ένας ειδικός εξηγεί (vd)

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Τι τρώνε οι επισκέπτες στο μεγαλύτερο αεροπορικό σόου στον κόσμο

Next Article

H Θεσσαλονίκη στο National Geographic Traveler Food Festival 2022 στο Λονδίνο

Related Posts