Τα δύο χειρότερα ελληνικά φαγητά σύμφωνα με το Tasteatlas

Το TasteAtlas λοιπόν, έφτιαξε μία λίστα και την έθεσε σε ψηφοφορία προς τους αναγνώστες του, με τα 100 χειρότερα φαγητά από όλο τον κόσμο.

Από αυτή, δεν θα μπορούσε να λείψει η ελληνική παρουσία, η οποία μάλιστα είναι διπλή στις πρώτες πενήντα θέσεις.

Στο νούμερο 43 λοιπόν είναι η μπάμιες, ενώ στο 47 είναι ο πατσάς.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Shchi. Το σι – όπως προφέρεται – είναι Ρωσική λαχανόσουπα. Όταν χρησιμοποιείται ξινό λάχανο ονομάζεται ξινό σι, ενώ οι σούπες με βάση λάπαθου, σπανακιού, τσουκνίδας, και παρόμοιων φυτών λέγεται πράσινο σι.

Δεύτερο χειρότερο φαγητό στον πλανήτη, σύμφωνα με την ίδια αξιολόγηση είναι το Marmite (ελληνική προφορά: Μάρμαϊτ, mɑrmaɪτ/mar-myt).

Το μάρμαϊτ γίνεται από εκχύλισμα μαγιάς, ένα υποπροϊόν της ζυθοποιίας. Άλλα παρόμοια προϊόντα περιλαμβάνουν το Αυστραλιανό Vegemite (Βέτζεμαϊτ) (με αλμυρότερη γεύση), το ελβετικό Cenovis και το γερμανικό Vitam-R (Βιτάμ-R).

Σύμφωνα με το Βικιπαιδεία, η βρετανική έκδοση του προϊόντος είναι μια κολλώδης, σκουρόχρωμη καφέ πάστα τροφής με ένα διακριτικό ισχυρό άρωμα, η οποία είναι εξαιρετικά αλμυρή. Αυτή η χαρακτηριστική γεύση αντικατοπτρίζεται στο σύνθημα μάρκετινγκ της βρετανικής εταιρείας: «Αγάπησέ το ή μίσησέ το» (“Love it or hate it”). Η ονομασία του προϊόντος εισήλθε στα βρετανικά αγγλικά σαν μεταφορά, για κάτι που είναι μια επίκτητη γεύση ή για κάτι που τείνει να πολώσει τις απόψεις.

Από το 1919, μια έκδοση με διαφορετική γεύση, κατασκευάζεται στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό είναι το μόνο προϊόν που πωλείται ως Μάρμαϊτ (Marmite) στην Αυστραλασία και τον Ειρηνικό, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο, υπερισχύει η βρετανική έκδοση.

Στην Τρίτη θέση βρίσκουμε το Nattō, που γράφεται ως natto στην τυπική αγγλική χρήση. Είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό που παρασκευάζεται από ολόκληρα φασόλια σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση με Bacillus subtilis var. natto. Σερβίρεται συχνά ως πρωινό με ρύζι.

Στη φωτογραφία εξωφύλλου το Shchi, η ρώσικη λαχανόσουπα.

Διαβάστε ακόμη:

Taste Atlas: Οι χρήστες αποφάσισαν για τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου

Τα “σπάνε” τα ελληνικά τυριά στην λίστα με τα δημοφιλέστερα του Taste Atlas

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Bao buns: Από street food, πιάτο σε ακριβά εστιατόρια

Next Article

Γιορτάζοντας 15 χρόνια από την ταινία Ρατατούης

Related Posts