Κολοκυθάκια τηγανιτά γιατί ήρθε καλοκαίρι!

Τα κολοκυθάκια τηγανιτά είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές. Ταιριάζουν τέλεια με τζατζίκι ή σκορδαλιά και μπορούν να είναι ακόμη και κυρίως πιάτο αν συνοδευτούν με μία χωριάτικη σαλάτα.

Για να είναι όμως πετυχημένα πρέπει να πληρούν δύο βασικές προϋποθέσεις: πρέπει να είναι τρυφερά και μαλακά από μέσα και παράλληλα τραγανά και γευστικά από έξω.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι εύκολο να επιτευχθεί αν έχουμε αγοράσει καλά και τρυφερά κολοκύθια, και τα έχουμε κόψει σε ωραίες σχετικά λεπτές φέτες.

Αλλά η δεύτερη προϋπόθεση είναι πιο απαιτητική. Χρειάζεται τέχνη και μία καλή συνταγή για κουρκούτι ώστε να γίνουν τραγανά αλλά και να μαγειρευτούν σωστά μέχρι μέσα.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για κουρκούτι με μπύρα ή άλλα υλικά που βοηθάνε για ένα τραγανό αποτέλεσμα. Αν όμως θέλεις κάτι πιο απλό, δοκίμασε το εξής:

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και σε ένα άλλο νερό.

Βουτάμε κάθε κολοκύθι πρώτα σ το αλεύρι και έπειτα στο νερό και επαναλαμβάνουμε. Προσοχή ώστε κάθε φορά να βρέχεται ολόκληρη η φέτα από το νερό και να βουτάει καλά μέσα στο αλεύρι. Ωστόσο, δεν πρέπει να μείνει πολύ νερό ή πολύ αλεύρι πάνω στο κολοκύθια.

Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι και δόσεις για 4-5 λεπτά.

Συνοδεύουμε με τζατζίκι, σκορδαλιά ή σως γιαουρτιού.

Διαβάστε ακόμη:

“Ugly veggies”: Ποια λαχανικά είναι… άσχημα και γιατί να μην τα πετάμε

Τα μύδια σαγανάκι είναι ο καλύτερος ουζομεζές

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ελληνικά κρασιά  με την υπογραφή του WSPC

Next Article

Σαλμονέλα: Γιατί εντοπίζεται σε σοκολατένια προϊόντα

Related Posts