Καλαμάκια για τον καφέ όχι πλαστικά. Τι να επιλέξω; (vd)

Τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης καταργήθηκαν επίσημα από τον Ιούλιο του 2021, με μεταβατική περίοδο στις επιχειρήσεις λιανικής μέχρις εξάντλησης των αποθεμάτων που διέθεταν.

Τα 10 είδη για τα οποία γίνεται λόγος είναι: πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πλαστικά πιάτα, όπως και πλαστικά καλαμάκια, πλαστικοί αναδευτήρες ποτών, πλαστικές μπατονέτες, πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών, περιέκτες τροφίμων κατασκευασμένοι από διογκωμένο πολυστυρένιο, περιέκτες ποτών από διογκωμένο πολυστυρένιο, τα καπάκια και τα καλύμματά τους, κυπελλάκια για ποτά από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ) καθώς και τα καπάκια και καλύμματα αυτών.

Ήδη από 1η Μαιου δεν υπάρχουν στο εμπόριο και δεν πωλούνται στα ράφια των καταστημάτων πλαστικά καλαμάκια και σε πολλά από τα καταστήματα εστίασης δίνονται στους πελάτες καλαμάκια μίας χρήσης κυρίως χάρτινα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, έγινε δοκιμή ενδεικτικά σε καλαμάκια από διαφορετικές κατηγορίες υλικών. Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς και καλαμάκια που έχουν φτιαχτεί από άλλα υλικά. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει.

Τι δοκιμάσαμε

Τα γυάλινα πυρίμαχα καλαμάκια είναι ιδανικά για να έρχονται σε επαφή με υγρά και χωρίς να μυρίζουν ή να έχουν επίγευση. Είναι επιπλέον ανθεκτικά και καλαίσθητα,.

 Τα γυάλινα καλαμάκια από πυρέξ γυαλί είναι φιλικά προς το περιβάλλον, εύκολα στην καθαριότητα, εξαιρετικά ανθεκτικά στη θραύση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κρύες και ζεστές θερμοκρασίες.

Μία πολύ καλή βιώσιμη επιλογή είναι και τα καλαμάκια από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό το καλαμάκι είναι κατάλληλο για διάφορα ροφήματα καθώς, δεν μεταφέρουν οσμές, δεν σκουριάζουν και δεν γδέρνονται. Καθαρίζουν πολύ εύκολα με ένα ειδικό βουρτσάκι. Επίσης, είναι μεταφέρσιμο ώστε να χρησιμοποιούντα ανά πάσα στιγμή και υπό κάθε συνθήκη.

Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για καλαμάκι μίας χρήσης, τότε η νούμερο ένα επιλογή είναι τα χάρτινα βρίσκουμε eco friendly καλαμάκια, 100% κομποστοποιήσιμα και βιοδιασπώμενα. Δεν περιέχουν πλαστικοποίηση ενώ για την παραγωγή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά. Στις συσκευασίες αναγράφονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας για χρήση σε τρόφιμα.

Αρκετά δημοφιλής πλέον είναι και η λύση όσων είναι φτιαγμένα από μπαμπού και ειδικά για τις επιχειρήσεις εστίασης. Τα μπαμπού καλαμάκια είναι πλήρως βιοαποικοδομήσιμα και 100% οργανικά. Καλλιεργούνται και κατασκευάζονται χειροποίητα στο Μπαλί της Ινδονησίας. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες διαμέτρους και μεγέθη λόγω του φυσικού μεταβαλλόμενου πάχους του φυτού.

Επίσης, στο εμπόριο κυκλοφορούν καλαμάκια που είναι φτιαγμένα από λαχανικά, όπως ντομάτας ή παντζαριού ή ακόμη ζαχαροκάλαμο ή σιτάρι.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin

Next Article

Kopi Luwak: Ο πιο ακριβός και ιδιαίτερος καφές του κόσμου

Related Posts