Νάτσος έχεις δοκιμάσει σε διάφορα εστιατόρια, κυρίως μεξικάνικα, ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό πιάτο σε κοκτέιλ ή κάποιο αναψυκτικό.
Βέβαια, για πολλούς τα νάτσος, είναι ταυτισμένα με το σινεμά.
Είναι ο συνδυασμός υλικών αλλά και τρόπου κατανάλωσης που δεν θα βρεθεί κανείς που να μην του αρέσουν.
Έχουν την υφή των τσιπς αλλά σε χορταίνουν. Ειδικά, αν υπάρχουν όλα τα συνηθισμένα συνοδευτικά του όπως μείγμα πικάντικου κιμά, γουακαμόλε, sour cream, cheddar sauce, κυβάκια ντομάτας και καυτερές πιπεριές.
Ειδικά αν υπάρχουν όλα αυτά για να κάνεις διάφορους συνδυασμούς και να λερωθείς, τότε δεν πρόκειται για σνάκ αλλά για παιχνίδι.
Η βάση των νάτσος, είναι οι τορτίγιες του καλαμποκάλευρου κομμένες σε τρίγωνα και τηγανισμένες, σε φυτικό λάδι ενώ συνήθως έχουν αρκετό αλάτι και λειωμένο τυρί.
Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες ζεστές ή κρύες sauce και μπορούν να είναι με λαχανικά, με κοτόπουλο ή κιμά.
Για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το τηγάνισμα, τα νάτσος ψήνονται πολύ ωραία και στον φούρνο. Αρκεί να είναι καλής ποιότητας νάτσος και να ψηθούν για λίγο ώστε να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί από πάνω τους.
Απαραίτητο συστατικό των νάτσος είναι το καυτερό είτε σε μορφή ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς, είτε με την προσθήκη καυτερής sauce. Αν πάλι δεν σου αρέσει το πικάντικο, μπορείς να παραβλέψεις αυτό το βήμα.
Μπορείς να δεις μία αυθεντική συνταγή εδώ. Συνδυάζονται φανταστικά με μαργαρίτες. Δες συνταγή εδώ