Τα γεμιστά είναι αναμφίβολα το φαγητό του καλοκαιριού καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές από φρέσκα λαχανικά για να απολαύσει κανείς αυτό το φαγητό.
Ιδέες για διαφορετικές γεμίσεις έδωσαν οι νοικοκυρές στο τραπέζι που έστρωσε το “KOUZINA” μπροστά στη θάλασσα. Εκεί στα Νέα Ρόδα στρώθηκε ένα τραπέζι γεμάτο «γεμίσεις» μικρασιάτικες.
Νοικοκυρές ετοίμασαν δέκα διαφορετικές συνταγές με γιόματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν πιάτα φερμένα από τις πατρίδες της Ανατολίας.
Ντομάτες με ρύζι + πλιγούρι, γεμιστές μελιτζάνες «παπουτσάκι», πατάτες με τυρί, γεμιστές πιπεριές με τυριά ή με κοτόπουλο, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθοανθοί με γέμιση φέτας, ντολμαδάκια, κολοκυθάκια με γέμιση κιμά, αμπελόφυλλα γεμιστά με σαρδέλες συνέθεσαν ένα παζλ δημιουργίας «γεμιστών ζαρζαβατικών» κομμένα από τα μποστάνια.
Ήταν ένα είδος πρωτότυπου διαγωνισμού: μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο chef Γιάννης Αγγελούδας από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, η Περσεφόνη Τρίχα από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Καραντώνα, καθώς και οι δημοσιογράφοι Μαρία Μαθιοπούλου, Μπέττυ Κυριακίδου, Κώστα Γαντσιός και Μπάμπης Γιαννακίδης.
Τί κέρδισαν οι κυρίες που προετοίμασαν τα πιάτα? Ένα σεμινάριο μαγειρικής στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από την κορυφαία chef και καθηγήτρια μαγειρικής Σοφία Γεωργακάκη.
Διαβάστε σχετικά: