Η μπανάνα είναι κατάλληλο σνακ μετά τη γυμναστική

Η συστηματική άσκηση και η γυμναστική εκτός από την απαραίτητη θέληση και απόφαση, απαιτεί την καλή ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και την ενίσχυση του με ενέργεια. Για αυτό και συχνά αναρωτιέσαι τι να φάω μετά το γυμναστήριο.

Κατά την γυμναστική, οι μύες καταναλώνουν τα αποθέματα γλυκογόνου (στα οποία αποθηκεύει ο οργανισμός την ενέργεια που χρησιμοποιεί βραχυπρόθεσμα). Όταν σταματάτε την άσκηση, το σώμα προσπαθεί άμεσα να ξεκινήσει την αναδόμηση και αποκατάσταση των καταπονημένων μυών. Αυτός είναι και ο λόγος που αφού τελειώσεις την γυμναστική, χρειάζεσαι ένα σνακ.

Είναι απαραίτητο να παρέχουμε στον οργανισμό μας τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μετά τη γυμναστική. Συνεπώς, ένα μικρό γεύμα αμέσως μετά τη γυμναστική είναι σημαντικό μέρος της προπόνησης.

Γιατί να φας μία μπανάνα για μετά την γυμναστική

Mετά την προπόνηση προτιμάμε να φάμε κάτι γλυκό ώστε να πάρουμε γρήγορα πολλή ενέργεια, καθώς είμαστε κουρασμένοι. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, αυτές οι επιλογές οδηγούν στην κατανάλωση ακόμη περισσότερης ζάχαρης στη συνέχεια.

Για αυτό και η φυσική γλυκύτητα ενός φρούτου όπως η μπανάνα, είναι ένα ιδανικό γεύμα για μετά τη γυμναστική.

Συχνά, μετά την γυμναστική συνεχίζουμε τη δουλειά ή τη βόλτα μας και δεν είμαστε σε θέση να καταναλώσουμε κάποιο γεύμα, για αυτό και η λύση είναι μια νόστιμη και θρεπτική μπανάνα που θα έχουμε στην τσάντα μας.

Οι μπανάνες, ειδικά όταν είναι λίγο άγουρες, περιέχουν επίσης καλή ποσότητα διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, που διασφαλίζουν ότι η ενέργεια απελευθερώνεται σταδιακά, χωρίς να προκαλεί γλυκαιμικές κορυφές (αύξηση της γλυκόζης στο αίμα).

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας η οποία διατίθεται άμεσα στο σώμα, ενώ περιέχουν και σημαντικές συγκεντρώσεις χρήσιμων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, που μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία αποθεραπείας μετά από μια προπόνηση.

Φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης, ταχίνι με μέλι, φέτες μπανάνας, κανέλα

Επιπλέον, οι μπανάνες είναι γνωστό ότι περιέχουν κάλιο, ένα σημαντικό μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει στην εξισορρόπηση της συγκέντρωσης των υγρών και τη ρύθμιση της μυϊκής συστολής.

Επιπλέον, περιέχουν και άλλους καλούς ηλεκτρολύτες, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο, κάτω από την όμορφη, κίτρινη φλούδα τους.

100 γρ. μπανάνες περιέχουν:

100 θερμίδες

27 γρ. υδατάνθρακες

1,4 γρ. πρωτεΐνες

3,2 γρ. φυτικές ίνες

14,4 γρ. σάκχαρα

75% νερό

Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά αν τη συνδυάσεις με ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%, καθώς ο συνδυασμός υδατάνθρακα και πρωτεΐνης επιτυγχάνει τη μεγίστη απορρόφηση αμινοξέων και γλυκόζης.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Έρχεται το Shazam για τυριά. Πώς θα λειτουργεί

Next Article

Κονσομέ, η διάσημη διαυγής σούπα. Πώς φτιάχνεται;

Related Posts