Το καλοκαίρι, που σχεδόν έχει φτάσει, είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ένα εύγευστο και δροσιστικό κοκτέιλ.
Το μόνο πρόβλημα που συχνά όμως αντιμετωπίζουμε κατά την κατανάλωση ενός κοκτέιλ είναι ότι λόγω των συστατικών τους συχνά έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη από όσο νομίζουμε.
Υπάρχουν όμως κοκτέιλ που εξασφαλίζουν και την απόλαυση αλλά και την κατανάλωση τους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
Προκειμένου να απολαύσουμε κοκτέιλ χωρίς τύψεις μπορούμε να επιλέξουμε όσα περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα και όχι κάποιο σιρόπι, ένα είδος ποτού και σόδα, που δεν έχει θερμίδες.
Μάλιστα, όταν το αλκοολούχο συστατικό του κοκτέιλ είναι ένας αφρώδης οίνος, τότε μειώνουμε ακόμη περισσότερο τις θερμίδες.
Υλικά
3 μεγάλες χούφτες φράουλες, πλυμένες και στεγνωμένες
1 μπουκάλι παγωμένο Prosecco ή άλλο ξηρό αφρώδες κρασί
Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας
Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες.
Κόβουμε το κοτσάνι τους και αφαιρούμε με τη μύτη ενός μαχαιριού το άσπρο υπόλοιπο του κοτσανιού.
Τοποθετούμε τις φράουλες σε σουρωτήρι, το οποίο τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Με το κατάλληλο εργαλείο ή ένα κουτάλι πιέζουμε τις φράουλες ώστε να πολτοποιηθούν και ο πολτός τους να βγάλει από το σουρωτήρι έναν πυκνό χυμό.
Τοποθετούμε αυτόν τον πολτό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Μοιράζουμε το χυμό-πολτό σε 6 ποτήρια της σαμπάνιας και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου ή μέντας.
TIP
Για επιπλέον γεύση, αλλά και ζάχαρη, μπορούμε να μαρινάρουμε τις φράουλες σε μισόφλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη για μερικές ώρες.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, λιώνοντας τις φράουλες και προσθέτοντας ι προσθέτουμε 2 σταγόνες βαλσαμικό ξίδι.
Σουρώνουμε, βάζουμε σε ποτήρια της σαμπάνιας και γεμίζουμε με το αφρώδες κρασί. Γαρνίρουμε με φύλλα από το μυρωδικό της επιλογής μας.
Διαβάστε ακόμη:
Αυτό το κοκτέιλ με τσίπουρο είναι πιο νόστιμο από Mojito (vd)