Κίμτσι από τον Λαγκαδά Θεσ-κης. Δοκίμασε το

Στην κορεάτικη κουζίνα, Κίμτσι (Kimchi) ονομάζονται παραδοσιακά λαχανικά τουρσί με καρυκεύματα που αποτελούν τα πιο διαδεδομένα ορεκτικά (banchan) στη Βόρεια και Νότια Κορέα.

Το κίμτσι, το αγαπημένο κορεάτικο συνοδευτικό έχει αποκτήσει αναγνώριση σε όλο τον κόσμο όχι μόνο για το γευστικό του αποτέλεσμα αλλά και ως ένα υγιεινό προβιοτικό φαγητό, με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Το κίμτσι φτιάχνεται με γαλακτική ζύμωση λαχανικών, ενώ συνδυάζεται με άλλα συστατικά για να δημιουργήσει νέα πιάτα όπως το kimchi jjigae και το τηγανητό ρύζι κίμτσι.

Δοκιμάσαμε τα κίμτσι της Lagada Farm κατά την Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique 2022 και τα ξεχωρίσαμε για την γεύση και την υφή τους.

Μικρή ποσότητα από το κίμτσι μπορεί να απογειώσει ένα πιάτο και να κάνει τη διαφορά σε ένα τραπέζι με φίλους.

Αξιοποιώντας τη γαστρονομική παράδοση και τους καρπούς της εύφορης ελληνικής γης η εταιρία παρασκευάζει gourmet-γεμιστά τουρσιά και υψηλής ποιότητας antipasti-ορεκτικά.

Η διαδικασία της ζύμωσης και ειδικά των λαχανικών όπως το λάχανο και οι πιπεριές είναι ιδιαίτερη από την ελληνική οικογένεια.

Το τουρσί είναι η διαδικασία διατήρησης ή παράτασης της διάρκειας ζωής των τροφίμων είτε με αναερόβια ζύμωση σε άλμη είτε σε ξίδι. Αντιμικροβιακά βότανα και μπαχαρικά, όπως σπόροι μουστάρδας, σκόρδο, κανέλα ή σκελίδες επίσης προστίθενται συχνά. Να σημειωθεί ότι αν το τρόφιμο περιέχει αρκετή υγρασία, τουρσί μπορεί να παραχθεί μόνο με προσθήκη άλατος.

Δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε

Πικάντικο τουρσί λάχανο. Το λάχανο είναι ένα υλικό που ενδείκνυται για τέτοιες παρασκευές. Συνεπώς, αυτό το kimchi είναι το πιο δημοφιλές συνοδευτικό με καταγωγή την Κορέα.

Ο συνδυασμός του με φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι, σκόρδο, κόκκινη καυτερή πιπεριά και ένα ιδιαίτερο μείγμα μπαχαρικών μπορεί να συνοδέψει σχεδόν τα πάντα.

Είναι ωραία προσθήκη σε ρύζι βρασμένο ή τηγανιτό, πιάτα BBQ, αυγά και ομελέτες, sandwiches και tacos.

Για κάτι πιο ιδιαίτερο ανοίξτε το βάζο με το ξινολάχανο με κουρκουμά και τζίντζερ. Το ξινολάχανο ή αλλιώς sauerkraut παρασκευάζεται από λάχανο και αλάτι, με την φυσική διαδικασία της ζύμωσης. Είναι ένα προϊόν πολύ γευστικό και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, κυριότερα των οποίων είναι τα προβιοτικά, τα οποία δημιουργούνται λόγω της φυσικής ζύμωσης. Συνοδεύει κατά κύριο λόγο πιάτα με βάση το κρέας, αλλά και πληθώρα άλλων πιάτων.

Εξαιρετικό και το ξινολάχανο με καρότο και τζίντζερ. Η επίγευση του είναι ίσως η πιο δυνατή από όσα δοκιμάσαμε.

Συνοδεύει hot-dogs και όλων των τύπων τα λουκάνικα, BBQ και ειδικά κότσι χοιρινό, όλα τα είδη sandwiches, tacos αλλά και σαλάτες, κυρίως πράσινες. Ωστόσο, με λίγο ελαιόλαδο και μπούκοβο είναι από μόνο του ένα ορεκτικο.

Η πικάντικη πίκλα μουστάρδας, είναι ένα βραβευμένο προϊόν, που κατέκτησε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία ΄΄νέο προϊόν΄΄ κατά τον διαγωνισμό Specialists Awards 2021.

Το piccalilli, είναι μια sauce με βάση ψιλοκομμένα λαχανικά τουρσί και μουστάρδα, ευρέως γνωστή στη Μ. Βρετανία. Συνοδεύει πάρα πολλά πιάτα και συναρπάζει με την πικάντικη χαρακτηριστική γεύση της.

Τελευταίο αλλά αγαπημένο το γλυκόξινο τουρσί κρεμμύδι. Ένα προϊόν που κάνει πάταγο στην Αμερική, γίνεται σιγά σιγά trend και στην Ελλάδα.

Ταιριάζει με deli-sandwiches, burgers, hot-dogs και toasts, ψητά BBQ, σαλάτες με βάση τη μαγιονέζα ή απλά κομμένο σε λωρίδες και μέσα σε cheese ή avocado dips.

Διαβάστε ακόμη:

Detrop 2022: It was all about Greek bites and tastes

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Δήμος Αριστοτέλη: "Ανάβουν" τα τηγάνια του KOUZINA 2022

Next Article

Οι νικητές του 22ου Διεθνή Διαγωνισμoύ Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσ/κης

Related Posts