Για brunch στο Θέγια Bakery. Βάλτο στη λίστα σου

Στο Θέγια Bakery έχεις πολλές επιλογές αλλά εγώ θα σου μιλήσω σήμερα για το The Brunch Project,  ένα από τα αγαπημένα μου project.

Θα γίνει και δικό σου αγαπημένο, αν αναζητάς συχνά κάτι ψαγμένο αλλά ταυτόχρονα προσεγμένο για να απολαύσεις την νέα συνήθεια που όλοι έχουμε πλέον αποκτήσει, το brunch.

Croque Madame

Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις ότι το μενού του brunch είναι καθημερινά διαθέσιμο από τις 9:00 μέχρι τις 14:45.

Φωτογραφίες δεν έβγαλα, όχι επειδή δεν ήθελα, αλλά επειδή πεινούσαμε τόσο, που πρώτα δοκιμάσαμε και μετά σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να τραβήξουμε κάποια φωτογραφία.

Οπότε σε αυτό το foodstory θα βάλω την περιγραφή και η σελίδα του Θέγια τις φωτογραφίες.

Τι δοκιμάσαμε

Στο brioche με scrambled eggs ακούς το ξύσμα πορτοκαλιού και τον άνηθο που δίνουν φρεσκάδα στο πιάτο, τα κρεμώδη αυγά, τον αλμυρό και έντονο σολομό, το πιπεράτο φρέσκο κρεμμυδάκι ενώ το πιάτο ενώνεται με την ανάλαφρη αβοκάντο μους πάνω στο τραγανό χειροποίητο hokkaido milk bun.

Scrambled eggs, marinated smoked salmon

Από τα πιο ανάλαφρα και κρεμώδη scrambled eggs που έχω φάει. Το πιάτο είναι όσο αλμυρό και χορταστικό το χρειάζεσαι, ειδικά για μία απαιτητική μέρα ή για μέρα που θες να κακομάθεις τον εαυτό σου. Μην διστάζετε να ζητήσετε τον μύλο του πιπεριού, του πάει πολύ το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δοκιμάσαμε και τα αυγά Benedict με prosciutto cotto, hollandaise sauce πάνω σε χειροποίητα English muffins. Πολύ καλά τα ψωμάκια και τα αυγά. Το prosciutto προσέφερε το αλμυρό και κρεατώδες δάγκωμα. Η hollandaise sauce ήταν κάπως flat, μάλλον της έλειπαν τα καρυκεύματα και λίγο αλατάκια παραπάνω. Πάντως, παρά την hollandaise sauce το πιάτο δεν ήταν βαρύ και τα ποσέ ήταν μαγειρεμένα σωστά.

Benedict

Από τις γλυκιές επιλογές δοκιμάσαμε το Babka French toast. Μας ήρθαν δάκρια στα μάτια. Είναι η επιτομή του dessert – brunch και σίγουρα πρέπει να το μοιραστείς γιατί είναι αρκετά γλυκό. Ο σεφ έκανε σίγουρα μία μεγάλη προσπάθεια για να ισορροπήσει την έντονη γλύκα του toast από χειροποίητη Babka (δημοφιλές εβραϊκό τσουρέκι) με κάστανο  και της κρέμας πορτοκάλι με την sauce bitter σοκολάτας.

Η τραγανότητα από το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου είναι σίγουρα απαραίτητη και η τέλεια μπουκιά από αυτό το πιάτο το χρειάζεται. Ξεκάθαρα.

Babka french toast

Αυτό το Skillet cookie, που αποτελείται από ζύμη μπισκότου ψημένη στο φούρνο, αλμυρή καραμέλα, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης & πεκάν θα είναι σίγουρα η επόμενη μας επιλογή.

Skillet cookie

Όσο για τον καφέ, εδώ κάπως μου τα χαλάει. Όπως αναφέρει, ο καφές είναι 100% arabica blend που αλέθεται εντός, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε πλήρως.

Στο Θέγια Bakery βρίσκεις ακόμη, όλων των ειδών τα αρτοποιήματα, γλυκά ή αλμυρά, γλυκά και ψωμιά, φαγητό, φυσικοί χυμοί & shakes, wine list & αλκοολούχα ποτά

Burger

To Θέγια Bakery βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους δρόμους στη Θεσσαλονίκη, την οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη.

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Διαβάστε ακόμη:

Το σωστό το brunch, το παριζιάνικο

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Οι μεγάλοι σεφ ψάχνουν τη γεύση στο φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς

Next Article

Τί σημαίνει «κατεβάζω» την σάλτσα, όπως στο MasterChef

Related Posts