Τα μύδια σαγανάκι είναι ο καλύτερος ουζομεζές

Το μυστικό είναι να φτιάξετε το σαχανάκι με μύδια από την Ολυμπιάδα. Είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας – νόστιμα, μεγάλα, καθαρά, υγιή.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο ποταμός Στρυμώνας εκβάλλει στο Στρυμονικό κόλπο, στην άκρη του οποίου βρίσκεται η Ολυμπιάδα, με αποτέλεσμα να συμβάλει στη διαμόρφωση συνθηκών παραγωγής των ονομαστών «Μυδιών Ολυμπιάδας».

Οι κάτοικοι τιμούν τη θάλασσα για αυτό το δώρο που τους χαρίζει και κάθε χρόνο στις 6 του Ιούλη διοργανώνουν τη γιορτή του μυδιού, προκειμένου να γιορτάσουν την πλούσια τοπική παραγωγή.

Υλικά

1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

Μερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα

1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Λίγο χυμό λεμόνι

Λίγη μουστάρδα

Φέτα τριμμένη

Ρίγανη

Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες τους. Ρίχνουμε σ’ ένα σαγανάκι το λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το λεμόνι και τα βράζουμε ελάχιστα, ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό λεμόνι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό και ρίγανη.

Από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του ξενοδοχείου και του restaurant Ακρογιάλι στην Ολυμπιάδα

Πηγή: http://www.cluster-aristotle.travel/http://www.cluster-aristotle.travel/

Διαβάστε ακόμη:

Συνταγή για αχνιστά μύδια που πετυχαίνει πάντα

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τη Rosé Grand Tasting

Next Article

Συμβουλές του Άντονι Μπουρντέν για την καλύτερη κοπή κρέατος(vd)

Related Posts