Θέλεις γλυκό; Θέλεις απογευματινό; Φτιάξε ρυζόγαλο

Μικρή δεν μου άρεσε το ρυζόγαλο. Ούτε και οι παιδικές κρέμες μου άρεσαν. Τώρα προτιμώ ένα μπολ με ζεστό ρυζόγαλο ακόμη και από το πιο περίτεχνο γλυκό με σοκολάτα.

Το ρυζόγαλο έχει όλα τα προτερήματα, είναι γλυκό, θρεπτικό, χορταστικό και παράλληλα να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Η μυρωδιά του βρασμένου γάλακτος και της φρεσκοτριμμένης κανέλας αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις από το πατρικό μου σπίτι.

Το ρυζόγαλο συνηθίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με διαφοροποιήσεις στη συνταγή. Σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι τυπικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.

Συνταγή

Υλικά

4 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ ή νυχάκι

4 φλιτ. τσαγιού γάλα

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ (η κουταλιά να είναι γεμάτη)

½ φλιτ. τσαγιού ζάχαρη

Βανίλια

Κανέλα

Εκτέλεση

Βράζετε για λίγα λεπτά το ρύζι σε ¾ του φλυτζανιού νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε 3 και ½ φλιτζανιού γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο ½ φλυτ. γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Σιγοβράζετε το ρυζόγαλο μέχρι να πήξει. Σερβίρετε το ρυζόγαλο πασπαλισμένο με κανέλα.

Συνήθως χρειάζεται να μείνει κάποιες ώρες στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί και να γίνει δροσερό, αλλά εγώ το προτιμώ καλύτερα αμέσως μόλις σερβιριστεί, είναι χλιαρό και ελαφρώς υδαρές.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Είναι εύκολη, θρεπτική και έγινε viral. Η σαλάτα της Aniston (vd)

Next Article

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τη Rosé Grand Tasting

Related Posts