Αυτό το κοκτέιλ με τσίπουρο είναι πιο νόστιμο από Mojito (vd)

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το κοινό στο περίπτερο της Dorodouli Distillery στην detrop boutique 2022 στη Θεσσαλονίκη. Η bartender ετοίμασε και προσέφερε κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο.

Πρόκειται για το κοκτέιλ “V-enture”, κατά την παρασκευή του οποίου, χρησιμοποίησε το Classico V | Botanic Tsipouro. Η γεύση του ήταν φρέσκια και δροσιστική, έντονη λόγω του αποστάγματος αλλά ελαφριά εξαιτίας του αγγουριού με επίγευση από lime. Στη διακόσμηση λίγες σταγόνες από λάδι, που έκαναν όλη τη διαφορά. Σερβιρίστηκε σε ποτήρι Μαρτίνι.

Τα κοκτέιλ με αποστάγματα της Dorodouli Distillery μπορεί να τα βρει κανείς σε κεντρικά μπαρ της Θεσσαλονίκης, αρκεί να το ζητήσει. Και δεν θα το μετανιώσει.

Μια ματιά στη λίστα με τα signature coctails με προϊόντα από τα αποστάγματα Δωροδούλη θα σας ανοίξει την όρεξη είτε για coctail, είτε για food pairing.

Το κοκτείλ “V-enture” είναι μία καινούργια προσθήκη στο συνταγολόγιο της μπράντας, και υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει αυτήν την εμπειρία.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ

Οι σκέψεις και η προσπάθεια για δημιουργία και προώθηση κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο, δεν είναι καινούργιες στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχει ευδοκιμήσει πλήρως αυτή η ιδέα αλλά σίγουρα με συνταγές σαν και αυτή, θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα.

Όπως αναφέρει και το αποσταγματοποιείο Δωροδούλη, στον ιδρυτικό του στόχο, είναι σημαντικό να αναδειχθεί το τσίπουρο αλλά και το μπράντι, ως ελληνικά προϊόντα που μπορούν επάξια να συγκριθούν με καταξιωμένα αποστάγματα στην παγκόσμια παραγωγή αλκοολούχων. 

Η φετινή σειρά εκστρατειών επικεντρώνεται στην ενημέρωση των καταναλωτών από εμάς όλους που επιχειρούμε στον κλάδο του καλού και ποιοτικού τρόπου διατροφής και διασκέδασης .

Συνταγή

Υλικά:

45ml Classico V | Botanic Tsipouro (Πληροφορίες για το προϊόν θα βρείτε Εδώ )

20ml lime juice

15ml cucumber syrup

15ml orgeat (almond) syrup

5 drops of Belia olive oil

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, στο mixing glass μαζί με πάγο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά με κυκλικές, ομοιόμορφες κινήσεις. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι Μαρτίνι, στραγγίζοντας τον πάγο. Προσθέτουμε τις σταγόνες ελαιόλαδου για γαρνίρισμα.

Δημιουργία συνταγής: Λύδια Δωροδούλη

Οι σκέψεις και η προσπάθεια για δημιουργία και προώθηση κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο, δεν είναι καινούργιες στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχει ευδοκιμήσει πλήρως αυτή η ιδέα αλλά σίγουρα με συνταγές σαν και αυτή, θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα.

Όπως αναφέρει και το αποσταγματοποιείο Δωροδούλη, στον ιδρυτικό του στόχο, είναι σημαντικό να αναδειχθεί το τσίπουρο αλλά και το μπράντι, ως ελληνικά προϊόντα που μπορούν επάξια να συγκριθούν με καταξιωμένα αποστάγματα στην παγκόσμια παραγωγή αλκοολούχων. 

Η φετινή σειρά εκστρατειών επικεντρώνεται στην ενημέρωση των καταναλωτών από εμάς όλους που επιχειρούμε στον κλάδο του καλού και ποιοτικού τρόπου διατροφής και διασκέδασης .

* Ευχαριστούμε την Dorodouli Distillery  για την εμπειρία κατανάλωσης του κοκτέιλ “V-enture” και την συνταγή του.

** Απολαύστε υπεύθυνα.

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Φογάτσα, το παραδοσιακό τσουρέκι της Κέρκυρας

Next Article

Χαλκιδική: Σαν την Μπουκαδούρα δεν έχει

Related Posts