Στο Surfer maya πας για tacros, παστράμι και γαλατόπιτα. Και ξαναπάς  

Αν το γεγονός ότι το Surfer maya είναι το πρώτο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη που βραβεύτηκε με αστέρι FNL στην κατηγορία των Street Food εστιατορίων, δεν σου χτυπά κάποιο καμπανάκι, υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι.

Είναι το comfort food, αυτό το φαγητό του δρόμου που το τρως σε ένα τραπέζι και το συνοδεύεις με το αγαπημένο σου κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης, μας λέει εκ των ιδιοκτητών η Μαρία Σμπιλή.

«Τα καλά ντόπια υλικά, οι εξελιγμένες τεχνικές και η γεύση είναι πράγματα που αναγνωρίζονται. Αυτό είναι το μέλλον του street food», σημειώνει ο έτερος ιδιοκτήτης Κώστας Καπετανάκης.

Προσθέτει ότι το surfer maya ghost restaurant, είναι μία συνέχεια των όσων προσφέρει αλλά στο brunch το άλλο τους “παιδί” το Estrella. Άλλωστε, το Estrella World Street Food, που σερβίρει all day brunch και πρωινό μενού, μετρά πλέον 10 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και είναι ίσως το πρώτο brunchάδικο στην Ελλάδα.

Στο menu του Surfer maya υπάρχουν τα πιο γνωστά street food του πλανήτη αλλά… πειραγμένα

Όταν το μαγαζί που επέλεξες με την παρέα για ένα γρήγορο lunch ή ένα απολαυστικό dinner, σου συστήνεται ως ghost restaurant, ξέρεις ότι κάτι πάει καλά μέχρι εδώ.

Σου έρχονται στο μυαλό κατευθείαν αναφορές από τα ghost restaurants του Βερολίνου και του Λονδίνου και ήδη νιώθεις excited.

Κινείσαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στρίβεις από τη οδό Σβώλου στην Σκρα αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις. Το βρίσκεις όμως πολύ γρήγορα. Ξεχωρίζει. Πλησιάζεις στην τζαμαρία, τσεκάρεις τη σάλα και χαμογελάς. Κάτι πολύ καλό γίνεται εδώ. Όχι μόνο επειδή είναι ένας μοντέρνος και χρωματιστός industrial χώρος, αλλά γιατί ήδη οι μυρωδιές από την κουζίνα του, σου έχουν σπάσει τη μύτη.

Κάποιο από τα ευγενικά κορίτσια του service σε υποδέχεται στην πόρτα και σου φέρνει το menu. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα…

Αν πεινάς πολύ, τότε το μάτι σου πέφτει πρώτα στα burgers. Πιθανότατα έχεις δοκιμάσει πολλά burgers στη ζωή σου. Αν τραβάει όμως κάτι τέτοιο η όρεξη σου, τότε μία δοκιμή και στο burger του Surfer maya δεν θα τη μετανιώσεις. Δοκίμασε αυτό με το dry age κιμά, διπλό mature white cheddar, καραμελωμένο κρεμμύδι, black pepper, mayo, πίκλα και bbq sauce. Οι τηγανιτές γλυκοπατάτες, που θα επιλέξεις για το πλάι θα το απογειώσουν και θα σε χορτάσουν.

Εναλλακτικά, προτίμησε το sandwich με το παστράμι (μόσχου αλλά και τόνου) που ετοιμάζονται όλα from scratch. Με μουστάρδα Θεσσαλονίκης, πίκλα σιναπιού, τυρί έμμενταλ και πράσινη σαλάτα σε χειροποίητο ψωμί. Στο κατάστημα υπάρχει καπνιστήριο όπου το κρέας περνά από sous vide, καπνίζεται, κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και σερβίρεται σε χειροποίητο ψωμί.

The best sellers

Δεν θα φύγεις αν δεν δοκιμάσεις tacos al pastor, δηλαδή γύρο, μέσα σε καλαμποκίσιες πίτες που ανοίγονται σε ειδική μαντεμένια πρέσα. Μην σου φαίνεται μικρό. Είναι παραπάνω από οκ ακόμη και για μεγάλες πείνες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το υβριδικό τους πιάτο, το Tacros με γαρίδα είναι από τα πιο δημοφιλή τους πιάτα. Πρόκειται για τάκος αλλά πάνω σε τραγανή και βουτυρένια ζύμη κρουασάν γεμισμένο με γαρίδες παναρισμένες με πάνκο, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τυρί έμμενταλ, σχοινόπρασο και τοματίνια κονφί. Πολλά likes εδώ κυρίως για την πολύ πρωτότυπη ιδέα και τον συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Έκπληξη ο κατάλογος με τα περέκ, που φέρουν την υπογραφή της Αφροδίτης Γεωργιάδου από τη «Φάρμα Ραγιάν». Πρόκειται για φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, γραβιέρα αλλωναρς (τυρί του Αυγούστου ωριμασμένο σε χόρτα εποχής) τσορταν ελιάς (αποξηραμένη ελιά) και κρέμα κόκκινης πιπεριάς. Μοναδικό.

Επιλογές έχει ακόμη πολλές όπως lobster rollin buttered brioche bread ή open wild mushroom sandwich.

Και τέλος η γαλατόπιτα, που θα σου θυμίσει σίγουρα τη γεύση και το άρωμα της γαλατόπιτας, που φτιάχνει η μαμά ή η γιαγιά σου. Είναι η ίδια κρεμώδης και πλούσια γέμιση με την παραδοσιακή της συνταγή, πάνω σε τραγανή ζύμη κρουασάν αλλά στην πιο μοντέρνα και λαχταριστή version που ετοίμασε ειδικά για το Surfer maya ο pastry chef Γιώργος Αυγέρος.

Μην ξεχάσεις το κοκτέιλ σου. Κάνει όλη τη διαφορά σε αυτό το γευστικό σου ταξίδι.

** Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Τα τρία βήματα για να νοστιμεύσει μία μπριζόλα

Next Article

Απονεμήθηκαν τα φετινά World Whisky Awards

Related Posts