Το φαγητό γίνεται gourmet με λίγο καπνιστό αλάτι (vd)

Καπνιστό αλάτι δεν υπήρχε, μέχρι πρότινος, στην Ελλάδα και στην εταιρία “Salt Odyssey” βρήκαν τον τρόπο για να το κάνουν πραγματικότητα.

Πρόκειται για καθαρό αλάτι Μεσολογγίου, που παρασκευάζεται από φυσικό καπνιστό θαλασσινό αλάτι σε πραγματικό ξύλο οξιάς για 140 ώρες, για να δημιουργήσει ένα ισχυρό, έντονο, νόστιμα πλούσιο αλάτι.

Η διαδικασία κρύου φυσικού καπνίσματος χωρίς προσθήκη τεχνητών αρωμάτων καπνού ή χρωμάτων καθιστά αυτό το υπέροχο αλάτι ιδανικό για κρέας, όσπρια, πατάτες ή σούπες.Θεωρείται πολύτιμο από χορτοφάγους και vegans σε όλο τον κόσμο για τη φυσική του γεύση που μοιάζει με μπέικον και το έντονο καπνιστό του άρωμα που μεταφέρει τη χορτοφαγική κουζίνα σε μια νέα, ιδιαίτερη διάσταση.

Βραβευμένο σε διάφορες αξιολογήσεις τροφίμων και διαγωνισμούς κάθε χρόνο, το καπνιστό εκλεκτό θαλασσινό αλάτι της Salt odyssey εκτιμάται για τη βαθιά, καπνιστή γεύση του, το μοναδικό χρυσοκάστανο χρώμα του και το εκπληκτικό άρωμά του.

Τι θα μπορούσες να κάνεις με αυτό;

Αρχικά, σου προτείνω να το δοκιμάσεις για να γνωρίζεις την πολυπλοκότητα στη γεύση και στα αρώματα του.

Αρχικά μπορείς να τους βρεις και να τους γνωρίσεις στο φυσικό τους κατάστημα στη Θεσσαλονίκη  και έπειτα μπορείς να κάνεις τις παραγγελίες σου μέσω του eshop.

Τα περισσότερα πακέτα του καπνιστού αυτού θαύματος ταξιδεύουν για το εξωτερικό, ίσως επειδή εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει περισσότερο το κλασικό επιτραπέζιο αλάτι ή έχουμε υιοθετήσει την τάση για κατανάλωση ροζ αλάτι Ιμαλάϊων.

Έχοντας συλλάβει κανείς το γευστικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια πολύ μικρή ποσότητα του καπνιστού αλατιού στο φαγητό σου, σκέψου συνταγές, υφές και πιάτα που χρειάζονται ενίσχυση γεύσης, πολυπλοκότητα ή αυτήν την αίσθηση του καπνιστού.

Πρώτη δυνατή υποψηφιότητα είναι η μελιτζάνα, που το καπνιστό στοιχείο την απογειώνει. Επόμενη επιλογή ο σολομός, που στην καπνιστή του μορφή είναι ίσως πιο διαδομένος από τον φρέσκο.

Φυσικά μπορεί κανείς να εμπλουτίζει τη γεύση των λαχανικών ή των κρεατικών, χρησιμοποιώντας μια μικρή πρέζα από αλάτι σε καθημερινό ή πιο γιορτινό επίπεδο.

Για τους πιο ψαγμένους ή λάτρες της απλότητας προτείνεται απλά ο συνδυασμός ενός φρέσκου και μυρωδάτου κομματιού ψωμιού, ποιοτικού βούτυρου ή ελαιολάδου και μιας φειδωλής πρέζας καπνιστού αλατιού.

 *Γνωρίσαμε την “Salt Odyssey” στην Detrop Boutique 2022 που διοργανώθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου στη ΔΕΘ – Helexpo.

** Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Η χώρα πρωταθλήτρια στην κατανάλωση κρασιού είναι η…

Next Article

Detrop 2022: It was all about Greek bites and tastes

Related Posts