Αυτή η πρωτεΐνη είναι ότι χρειάζεσαι στη νηστεία

Για τα άτομα που κάνουν νηστεία από ζωικά προϊόντα ή είναι vegan, το θέμα της κατανάλωσης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι πάντα ένα ζητούμενο.

Υπάρχει, όμως, μία πρακτική και γευστική επιλογή για να λύσει το ζήτημα αυτό.

Το hummus (χούμους) μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Πρόκειται για ένα spread  από πολτοποιημένα ρεβίθια με ταχίνι. Τα ρεβίθια είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης καλής βιοδιαθεσιμότητας.

Αποτελεί πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, ψευδάργυρο και βιταμίνες.

Επιπλέον το ταχίνι, αγαπημένη τροφή των αθλητών και όσων κάνουν διατροφή, είναι πολτός σουσαμιού, που περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, ωφέλιμα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνη Ε.

Συνδυάζεται άψογα με ψημένες πίτες ή τορτίγιες, και συνοδεύει ωμά ή ψητά λαχανικά, όπως αγγούρι, ντομάτες, καρότα, πιπεριές.

Συστατικά:

250 γρ. ρεβίθια, άβραστα

1,5 λίτρο νερό

1 κ.γ. αλάτι

χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

100 γρ. ταχίνι

1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη

1 πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

1/2 σκ. σκόρδο, (προαιρετικά)

1 κ.γ. πάπρικα

150 ml ελαιόλαδο

μπούκοβο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.

Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.

Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τριμμένο κύμινο και μπούκοβο.

Σερβίρουμε το hummus μας με σπιτικές πίτες.

Συνταγή από https://akispetretzikis.com/
Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Μελέτη δείχνει έναν ακόμη λόγο για να πίνουμε κρασί με το φαγητό

Next Article

Το μυστικό του barista για τον τέλειο americano

Related Posts