Συνταγή για αχνιστά μύδια που πετυχαίνει πάντα

Η εποχή της Σαρακοστής έχει πλέον φτάσει και για αυτό ξεκινήσαμε να ψάχνουμε νηστίσιμες συνταγές με όλων των ειδών τα θαλασσινά όπως χταπόδι, καλαμαράκια, μύδια, γαρίδες, όστρακα και άλλα.

Αν τα μύδια έχουν καθαριστεί σωστά, με αυτήν την συνταγή θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσεις για το αν θα είναι πετυχημένα.

Χρειάζονται λεμόνι, πολύ λεμόνι, φρυγανισμένο ψωμί και τσίπουρο!

Υλικά:

Μύδια με κέλυφος

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Ένα μικρό κρεμμύδι

Δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Ένα λεμόνι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ. Προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε τα μύδια μέσα στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Τσεκάρουμε αν άνοιξαν τα μύδια. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει, θα πρέπει να τα πετάξουμε γιατί δεν μπορούν να καταναλωθούν.

Ρίχνουμε αρκετό χυμό από το λεμόνι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε όλη την κατσαρόλα ανακινώντας την ώστε να ανακατευτούν τα υγρά.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το τρικ (vd)

Next Article

Η ΠΟΠ Φέτα Καλαβρύτων έγινε 50 ετών!

Related Posts