Αυτοί οι vegan λαχανοντολμάδες τα σπάνε στο tiktok

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες ή αλλιώς spring rolls συσκευασμένων λαχανικών έχουν γίνει viral στο tik tok, γιατί είναι πεντανόστιμοι και vegan.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 1 πακέτο noodles

• 6 oz tofu, κομμένο σε 6–8 κομμάτια

• 1 1/2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

• 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

• πρέζα μαύρο πιπέρι

• 6–8 εξωτερικά φύλλα λάχανου νάπα

• 1/2 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε μπαστούνια σπίρτου

• 1/2 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες

• 1/4 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

• 1 χούφτα φρέσκια μέντα

• 1 χούφτα φρέσκο ​​κόλιανδρο

Σάλτσα φυστικιού

• 1/4 φλιτζάνι φυσικό απαλό φυστικοβούτυρο

• 2 κουταλιές της σούπας hoisin sauce

• 1 1/2 κ.σ χυμός λάιμ

• 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

• 1 κουταλάκι του γλυκού σριράτσα

• 3–5 κουταλιές της σούπας νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Μουλιάζετε τα noodles σε ζεστό νερό και σκεπάζετε το μπολ με ένα καπάκι. Μόλις μαλακώσει, στραγγίστε το νερό και αφήστε το στην άκρη.

2. Κόβουμε το τόφου σε 6-8 κομμάτια, κατά μήκος και στεγνώνουμε. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια του τόφου είναι μικρότερα από το πλάτος του λάχανου . Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθετήστε τα κομμάτια του τόφου. Αναποδογυρίστε το τόφου και αφήστε το να μαριναριστεί ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Όταν ετοιμάζετε τα φρέσκα λαχανικά, φροντίστε να έχουν το ίδιο πλάτος με κάθε λάχανο.

3. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του τόφου με άμυλο πατάτας.

4. Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό από κάθε πλευρά (περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

5. Φέρτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και προσθέστε το λάχανο νάπα για 15-30 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα μέχρι τα φύλλα να γίνουν ζωντανά πράσινα και το μεσαίο τμήμα του στελέχους να μαλακώσει.

6. Αφαιρέστε από το νερό και τοποθετήστε αμέσως σε παγόλουτρο. Στραγγίστε το νερό και στεγνώστε κάθε φύλλο νάπα.

7. Πάρτε ένα κομμάτι λάχανο νάπα και αρχίστε να προσθέτετε όλες τις γεμίσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην προσθέτετε πολλά!

8. Τυλίξτε το σαν σπρίνγκ ρολό ή μπουρίτο και βάλτε το σε ένα πιάτο με την άκρη προς τα κάτω για να διατηρηθούν σε ρολό.

9. Προσθέστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα φυστικιών, χρησιμοποιώντας μόνο 3 κουταλιές της σούπας νερό πρώτα σε ένα μπολ. Αν είναι πηχτό, προσθέστε νερό 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνοχή. Αν θέλετε, προσθέστε θρυμματισμένα φιστίκια και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

10. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!!

Συνταγή από okonomikitchen.com

Φωτογραφίες από Stavros Vasileiadis

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Μαρινάρουμε ή όχι τα κρέατα της Τσικνοπέμπτης

Next Article

Η γιορτή των λουβιδιών στο Νεοχώρι

Related Posts