Αυτό το cheesecake είναι από την… Κρήτη

Το cheesecake είναι ένα πολύ αγαπημένο γλυκό και για αυτό έχει δεκάδες παραλλαγές σε όλο τον πλανήτη.

Το cheesecake είναι γλυκό που αποτελείται από τουλάχιστον δύο στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μείγμα μαλακού τυριού και ζάχαρης. Το κατώτερο στρώμα ή βάση αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, ζύμη ή κέικ. Στο τελικό στρώμα το γλυκό διακοσμείται με μαρμελάδα ή φρούτα.

Συνεπώς αυτό που χρειάζεται ένα γλυκό για να θεωρηθεί cheesecake είναι ένα μείγμα τυριού που θα είναι χτυπημένο σε μορφή κρέμας και μία βάση συνήθως από μπισκότα και λιωμένο βούτυρο.

Εξαιτίας αυτών των συνδυασμών το cheesecake μπορεί να γίνει και αλμυρό, καθώς το μείγμα τυριού δεν θα περιέχει κάποιο γλυκαντικό συστατικό και η βάση θα αποτελείται από αλμυρό στοιχείο.

Από τις πιο γνωστές παραλλαγές της αγαπημένης συνταγής είναι το κλασικό cheesecake σε στυλ Νέας Υόρκης με βουτυρώδη κρούστα κράκερ Graham και πλούσια, πυκνή γέμιση από τυρί κρέμα, αυγά, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και βανίλια. Σερβίρεται με γλυκό από βύσσινα ή κόκκινα φρούτα.

Μία πολύ πετυχημένη παραλλαγή που δοκίμασα πρόσφατα είχε υλικά από την Κρήτη.

Ένα πολύ γευστικό μείγμα τυριού, κρητικό μέλι και ξηρούς καρπούς, βρώμη και τριμμένα μπισκότα.

Το γλυκό σερβίρεται στο Κρητικό Καφενείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

*Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Διαβάστε σχετικά:

Ένα  healthy και πανεύκολο cheesecake για να γλυκάνεις το ταίρι σου

Στάκα ή στακοβούτυρο. Η νοστιμιά της Κρήτης σε μία μπουκιά

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Γρήγορη και εύκολη πάστα κόκκινης πιπεριάς

Next Article

Γιατί δεν σερβίρουν τηγανητές πατάτες τα «καλά» εστιατόρια;

Related Posts