Τι είναι η ταπιόκα που χρησιμοποιούν στο Masterchef?

Η Ταπιόκα είναι συστατικό που χρησιμοποιούν κυρίως οι ζαχαροπλάστες αλλά και οι σεφ στο Masterchef. Τί είναι όμως και σε τί χρησιμεύει;

Η Ταπιόκα, (Tapioca Πορτογαλική προφορά: tapiˈɔkɐ), λοιπόν, είναι ένα άμυλο το οποίο εξάγεται από τη ρίζα της κασάβα (Manihot esculenta).

Το είδος αυτό είναι ιθαγενές στη Βόρεια Περιοχή της Βραζιλίας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική.

Το φυτό μεταφέρθηκε από τους Πορτογάλους και Ισπανούς εξερευνητές στο μεγαλύτερο τμήμα των Δυτικών Ινδιών και τις ηπείρους της Αφρικής και Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν. Σήμερα, καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου, η ταπιόκα χρησιμοποιείται ως πυκνωτικός παράγων σε διάφορα τρόφιμα, καθώς δεν έχει άρωμα και γεύση.

Μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες μορφές: αλεύρι, γεύμα, προ-μαγειρεμένες λεπτές ή χοντρές νιφάδες, ορθογώνια «στικς» και σφαιρικές «πέρλες». Ωστόσο, οι πέρλες είναι το πιο ευρέως διαθέσιμο σχήμα της ταπιόκα, ενώ η επεξεργασμένη ταπιόκα συνήθως είναι λευκή. Οι νιφάδες, τα στικς και οι πέρλες, πρέπει εμποτιστούν καλά πριν το μαγείρεμα, ώστε να ενυδατωθούν, απορροφώντας νερό έως και το διπλάσιο του όγκου τους.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει υφή και όγκο σε κρέμες, τούρτες, πουτίγκες, σούπες, παγωτά και φρουτοσαλάτες ή να φτιάξουν ζύμες χωρίς γλουτένη.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Μην πετάτε! Καταψύξτε τα πάντα!

Next Article

30η Detrop Boutique: Δύο νέα βραβεία για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά

Related Posts