Η φιλοσοφία του slow food μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους

Το κίνημα του slow food έχει αποκτήσει την έννοια του τρώω με προσοχή, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την προέλευση υλικών και του τρόπου μαγειρέματος τους.

Εμφανίστηκε στην Ιταλία και ήταν η απάντηση στην τάση γρήγορου φαγητού.

Το Slow Food είναι ένας οργανισμός που προωθεί το τοπικό φαγητό και την παραδοσιακή μαγειρική. Ιδρύθηκε από τον Carlo Petrini στην Ιταλία το 1986 και έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

 Προωθούμενο ως εναλλακτική λύση στο γρήγορο φαγητό, προσπαθεί να διατηρήσει την παραδοσιακή και τοπική κουζίνα και ενθαρρύνει την καλλιέργεια φυτών, σπόρων και κτηνοτροφικών χαρακτηριστικών του τοπικού οικοσυστήματος. Προωθεί τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις και τα βιώσιμα τρόφιμα. Επίσης, εστιάζει στην ποιότητα των τροφίμων και όχι στην ποσότητα.

Ήταν το πρώτο καθιερωμένο μέρος της ευρύτερης αργής κίνησης. Στρέφεται ενάντια στην υπερπαραγωγή και τη σπατάλη τροφίμων.

Θεωρεί την παγκοσμιοποίηση ως μια διαδικασία κατά την οποία οι μικροί και τοπικοί αγρότες και οι παραγωγοί τροφίμων θα πρέπει να προστατεύονται ταυτόχρονα και να περιλαμβάνονται στο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.

Έχει επηρεάσει παγκοσμίως εκατοντάδες σεφ αλλά και την φιλοσοφία της εστίασης που εστιάζει στην ποιότητα, την εμπειρία και την τελετουργία του φαγητού.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Αυτά είναι τα φρούτα του Φλεβάρη

Next Article

Guardian για Θεσσαλονίκη: «Ένα μοναδικό γαστρονομικό ρεπερτόριο»

Related Posts