Στη Γερμανία έχουν Βασίλισσες του κρασιού. Μία ήρθε και στην Ελλάδα (pics)

Μια χαμογελαστή νεαρή κοπέλα περιφέρεται ανάμεσα στους καλεσμένους και απαντά στις ερωτήσεις του για το κρασί φορώντας την κορώνα της.

Είναι η Katrin Lang από το Ehaben, η οποία ως πρεσβευτής του κρασιού της περιοχής της επισφράγισε με την παρουσία της οινική δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Freiburg της γερμανικής Βάδης Βυρτεμβέργης.

Από την εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στο Akrathos Newlands Winery

Η Katrin Lang έφτασε στην ανατολική Χαλκιδική τον περασμένο Σεπτέμβριο ώστε να μιλήσει για το κρασί του Baden και να συναντήσει φίλους του κρασιού και οινοποιούς.

Κορίτσια από όλη τη Γερμανία με αγάπη για το κρασί, επιδιώκουν να χρηστούν  για ένα χρόνο Βασίλισσες του Κρασιού, προκειμένου να αντιπροσωπεύουν διεθνώς την γερμανική οινική παράδοση και τα προϊόντα της. Πρόκειται για μία παράδοση που μετρά 71 χρόνια στη Γερμανία και αυτή η παράδοση συνέβαλλε ώστε η χώρα να τοποθετηθεί στον οινικό χάρτη της Ευρώπης και του κόσμου όλου.

Βασίλισσες του κρασιού και οι πριγκίπισσες του κρασιού εκλέγονται στα τέλη του καλοκαιριού σε 13 περιοχές της Γερμανίας, με μία ανάμεσά τους να στέφεται «βασίλισσα του κρασιού» για όλη την Γερμανία. Οι πρώτες «βασίλισσες του κρασιού» έπρεπε να κατάγονται από οικογένειες που παρήγαγαν κρασί και να ανταποκρίνονται στο πρότυπο της υπάκουης και όμορφης κατά τα Γερμανικά πρότυπα κοπέλας, που φορούσε την παραδοσιακή φορεσιά ντιρντλ.

Βεβαίως αυτά τα πρότυπα δεν ισχύουν πια ωστόσο, οι κοπέλες πρέπει ακόμα να μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τις περιοχές και τα τοπικά κρασιά. Η γνώση των κρασιών και η εμπειρία στην παραγωγή τους είναι προαπαιτούμενο για όλες τις υποψήφιες. Οι υποψήφιοι πρέπει να προέρχονται από οικογένεια αμπελουργών ή να είναι εκπαιδευμένοι αμπελουργοί ή οινοπαραγωγοί ή να έχουν εκπαίδευση σχετική με το κρασί. Με την εκλογή της κάθε βασίλισσα του κρασιού και οι πριγκίπισσες της, για ένα χρόνο αντιπροσωπεύουν την περιοχή τους και για αυτό το χρονικό διάστημα αποκτούν δύναμη και σημαντική φωνή στον κόσμο του κρασιού.  

Οινική δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής με το Δήμο Freiburg της γερμανικής Βάδης Βυρτεμβέργης

Με την υπογραφή διμερούς συμφωνίας, που επικυρώνει την οινική δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής με το Δήμο Freiburg της γερμανικής Βάδης Βυρτεμβέργης, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και ο Δήμαρχος του Freiburg Stefan Breiter ολοκλήρωσαν τον ετήσιο κύκλο συνομιλιών, αναφορικά με την ανάπτυξη κοινών οινοτουριστικών δράσεων και οινικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών.

Προηγήθηκε πενθήμερη επίσημη επίσκεψη σε αμπελώνες και οινοποιεία εντός και εκτός Αγίου Όρους, η οποία πλαισιώθηκε με ξεναγήσεις σε εμβληματικά σημεία της περιοχής, όπως τα Αρχαία Στάγειρα, οι παραδοσιακοί οικισμοί της Αρναίας και της Μεγάλης Παναγίας και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ιερισσού και της Ουρανούπολης.

Η συμφωνία που επετεύχθη αναφέρεται στη δημιουργία νοητής οινικής σύνδεσης ανάμεσα στο Freiburg και τον Άθωνα, που θα αποτελέσει τον άξονα γύρω από τον οποίο θα δρομολογηθούν κοινές οινοτουριστικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Από την εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στο Akrathos Newlands Winery

Ο Δήμος Αριστοτέλη επενδύοντας τα μέγιστα στη δημιουργία ισχυρού οινοτουριστικού προϊόντος στην Ανατολική Χαλκιδική, δικτυώνεται και συνεργάζεται με σημαντικούς οινότοπους της Ευρώπης: μετά το Freiburg σειρά έχει το Saint Emilion του Bordeaux, ενώ επίκεται στοχευμένο άνοιγμα σε επιλεγμένες περιοχές της Ιβηρικής.

«Επιπρόσθετα» αναφέρει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, «επενδύουμε στη δημιουργία συγκεκριμένης οινικής ταυτότητας, στη βάση της οποίας οργανώνονται εκπαιδεύσεις του συνόλου των τοπικών επιχειρηματιών εστίασης / οινοπαραγωγών, ενώ επιχειρηματικές αποστολές προγραμματίζεται να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη και αλλού, ώστε να έλθουν σε επαφή με επιτυχημένα οινοτουριστικά πρότυπα».

Από την εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στο Akrathos Newlands Winery

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος του προγράμματος «Παραδοσιακοί Ευρωπαϊκοί Οικισμοί».

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Η Βικτόρια Μπέκαμ τρώει επί 25 χρόνια μόνο αυτό το φαγητό

Next Article

Αυτά είναι τα φρούτα του Φλεβάρη

Related Posts