Μια ομελέτα, ένα αυγό ποσέ, αυγά μπενεντίκτ, scrambled eggs ή απλώς ένα βραστό αυγό στο πρωινό, είναι μία πολύ καλή και θρεπτική λύση.
Φυσικά εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα σερβίρει κανείς τα αυγά αλλά ειδικά τα scrambled eggs είναι ένας πολύ απλός και θρεπτικός τρόπος να τα απολαύσει κανείς στο πρωινό.
Ωστόσο, είναι μία συνταγή που για να πετύχει και για να γίνει κρεμώδης έχει δύο μυστικά, που φυσικά και θα σας τα αποκαλύψουμε.
ΜΥΣΤΙΚΟ 1: Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα τραβώντας το σκεύος από τη φωτιά.
ΜΥΣΤΙΚΟ 2: Προσθέτουμε μικρά κομμάτια από βούτυρο (αγελάδος) ώστε να αποκτήσει τη μυρωδιά και την υφή του βούτυρου.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, για τον όγκο και την υφή αρκετοί προσθέτουν γάλα ή κρέμα γάλακτος. Και χωρίς αυτά είναι πολύ νόστιμα αν μαγειρευτούν σωστά.
Τα scrambled eggs ταιριάζουν πολύ με καπνιστό σολομό και μαύρο ψωμί φρυγανισμένο. Επίσης, ταιριάζουν πολύ με αβοκάντο ή κρέμα αβοκάντο σαν γουακαμόλε. Στο τελείωμα χρειάζονται οπωσδήποτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσινο μέρος.
Συνταγή:
Χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε μέτριο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα – τραβώντας, ανασηκώνοντας και διπλώνοντας τα αυγά – μέχρι να πήξουν και να παραμείνει υγρό αλλά μαγειρεμένο το μείγμα του αυγού.
Διαβάστε ακόμη: