Ο χειμώνας έφτασε και είναι βαρύς και τα βράδια του χρειάζονται κάτι ζεστό και παρηγορητικό. Μία σταθερή και κλασική αξία είναι το ζεστό κρασί, ή όπως το λένε οι Γερμανοί Glühwein.
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για το πώς να το ετοιμάσετε και να το απολαύσετε στο σπίτι, ωστόσο η παρακάτω είναι η πιο κλασική συνταγή.
Φυσικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μπορείτε να βάλετε περισσότερα ή λιγότερα γαρύφαλλα, να παραλείψετε τον γλυκάνισο ή να προσθέσετε κάτι για να ενισχύσετε την ζέστη του όπως μπούκοβο.
Συνταγή
1 λίτρο κρασί κόκκινο
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλας
1/4 κ.γ. κάρδαμο
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
5-10 γαρύφαλλα
Δύο κουταλιές μέλι ή ζάχαρη
150 ml brandy ή κονιάκ ή ρούμι
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το πορτοκάλι, τα αρωματικά και το μέλι.
Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και φέτες πορτοκάλι.