Καρύδα αγάπη μου! Πώς την τρώνε στο Survivor

Το παιχνίδι επιβίωσης Survivor επέστρεψε και πάλι στην ελληνική τηλεόραση και οι τηλεθεατές παρακολουθούν τους παίκτες να ταλαιπωρούνται από την αφαγία.

Οι ειδικοί ανα τον κόσμο υποστηρίζουν ότι η ξαφνική αφαγία είναι κάτι σκληρό για τον οργανισμό που μπορεί να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ο άνθρωπος σε αφαγία νιώθει έντονη κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα, σημειώνεται έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων ενώ διάφορα πεπτικά προβλήματα κάνουν την εμφάνιση τους.

Σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον η μόνη επιλογή που έχουν διατροφικά, είναι καρύδα ωμή, καρύδα ψητή, καρύδα με φλούδα ή χωρίς φλούδα.

Καρύδα

Η καρύδα είναι ένα τρόφιμο που συναντάται κυρίως στις τροπικές χώρες όπου και ευδοκιμεί και μάλιστα θεωρείται ως “superfood”.

Από την καρύδα μπορεί να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν όλα τα τμήματα της όπως το νερό, το γάλα, τη ψίχα και το λάδι.

Το νερό καρύδας προσφέρεται για πρόσληψη ηλεκτρολυτών, ενυδατώνοντας το σώμα και προστατεύοντας το από γρήγορη κόπωση.

 Περιέχει ελάχιστη χοληστερόλη και νάτριο και παρόλο είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά.

Πρόκειται για ένα τρόφιμο που προσφέρει αρκετή ενέργεια και παράλληλα μειώνει το αίσθημα της πείνας για αυτό και αντέχουν και συνεχίζουν οι παίκτες του ριάλιτι.

Ρύζι

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα στον κόσμο και καταναλώνεται από λαούς σε όλο τον πλανήτη. Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες ενώ περιέχει πρωτεΐνη χαμηλής βιολογικής αξίας.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που μας προσφέρει το ρύζι έχουν ως κύριο ρόλο την παραγωγή ενέργειας που χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά.

Το ρύζι λοιπόν αποτελεί μία κάποια λύση για τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι, ωστόσο, δεν είναι ένας πλήρης διατροφικά τρόπος για να τρέφεται ένας ανθρώπινος οργανισμός και να καλύπτει όλες του τις ανάγκες.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Blue Monday: Οι τροφές που βοηθούν στη διάθεση

Next Article

Αναβολή για Artozyma, Detrop Boutique και Freskon – Οι νέες ημερομηνίες

Related Posts