Η πιο γλυκιά ταινία φαγητού όλων των εποχών

Η ταινία Ο Ρατατούης μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα: “anyone can cook! /ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει” και αυτό είναι αρκετό για να την κάνει μία από τις καλύτερες ταινίες φαγητού όλων των εποχών.

Μάλιστα, ο Ρατατούης ήταν και η αγαπημένη ταινία με θέμα το φαγητό του διάσημου σεφ Anthony Bourdain, ο οποίος πίστευε ότι η Pixar είχε καταφέρει να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία του φαγητού και της προετοιμασίας του σωστά – ακόμα και τους μικροτραυματισμούς των σεφ στα χέρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ιστορία έχει ως εξής:Ένας ποντικός με το όνομα Ρέμυ ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος Γάλλος σεφ, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών του και το προφανές γεγονός ότι είναι… ποντικός σε ένα καθαρά “αντι-τρωκτικο” επάγγελμα! Ξαφνικά, η μοίρα επεμβαίνει και τοποθετεί τον Ρέμυ σε ένα εστιατόριο διάσημο χάρη στον σεφ του Αύγουστο Γκουστό. Παρά τους ολοφάνερους κινδύνους που προκύπτουν από το να είναι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης στην κουζίνα ενός τόσο εκλεπτυσμένου Γαλλικού εστιατορίου, το πάθος του Ρέμυ για τη μαγειρική αρχίζει να κινεί μια τρελή αλυσίδα γεγονότων, που αναστατώνει την υψηλή γαστρονομία όλου του Παρισιού! Ο Ρέμυ θα βρεθεί διχασμένος ανάμεσα στο χάρισμά του και την παρότρυνση των άλλων να ξαναγυρίσει στις συνήθειες του… είδους του. Θα μάθει την αλήθεια για τη φιλία, την οικογένεια και το τι σημαίνει να μην έχει άλλη επιλογή από το να γίνει… αυτό που είναι: ένας ποντικός που θέλει να γίνει σεφ.

Σκεφτείτε τι όμορφα που θα πέρασαν οι συντελεστές κατά την προετοιμασία της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Brad Bird και ο παραγωγός μαζί με μια ομάδα συνεργατών ταξίδεψαν στο Παρίσι για μια βδομάδα, όπου μεταξύ άλλων έφαγαν στα πιο φημισμένα εστιατόρια.

Συνταγή για το φημισμένο ρατατούι

μελιτζάνες

5-7 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

κρεμμύδια

κολοκυθάκια

πιπεριές κόκκινες

πιπεριές κίτρινες

3 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. κρασί κόκκινο

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. θυμάρι

600 γρ. ντομάτες, τριμμένες

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

ψωμί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη

βασιλικό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα σκόρδα σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.

Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε το ψωμί με το ρατατούι, τη μυζήθρα, βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Συνταγή από : https://akispetretzikis.com/

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Kαραμελωμένα κρεμμύδια: Η πιο ξεχωριστή σάλτσα

Next Article

Avocado toast for the millenials

Related Posts