Δοκίμασε το Veganuary : Μπορεί να σου βγει σε καλό

Αρχή του χρόνου και πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν στόχους και αποφασίζουν να αλλάξουν συνήθειες. Για αυτό και δύο δημοφιλή κινήματα, το Veganuary και το Dry January ξεκινάνε τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Το Veganuary είναι μια ετήσια πρόκληση που διευθύνεται από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου που προωθεί και εκπαιδεύει τον veganism ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να ακολουθήσουν έναν vegan τρόπο ζωής τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο. Από την έναρξη της εκδήλωσης το 2014, η συμμετοχή υπερδιπλασιάστηκε κάθε χρόνο.

Ο Matthew Glover και η Jane Land δημιούργησαν το κίνημα του Veganuary το 2013 και  επέλεξαν τον Ιανουάριο επειδή είναι ο μήνας “για αποφάσεις και νέα ξεκινήματα”. Το ζευγάρι ελπίζει ότι δοκιμάζοντας ο κόσμος τη vegan διατροφή για έναν μήνα, θα ανακαλύψει έναν εντελώς νέο κόσμο γεύσεων. Και φυσικά, εγγυώνται ότι μέχρι το τέλος του Ιανουάριου, όποιος ολοκληρώσει την πρόκληση, θα νιώθει φανταστικά.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υιοθετήσει τη βίγκαν ζωή. Ωστόσο, ένα κοινό πράγμα που έχουν όλοι οι βίγκαν είναι μια φυτική διατροφή που αποφεύγει όλες τις ζωικές τροφές όπως το κρέας (συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των οστρακοειδών και των εντόμων), τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το μέλι – καθώς και την αποφυγή υλικών που προέρχονται από ζώα, προϊόντων που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα και μέρη που χρησιμοποιούν ζώα για διασκέδαση.

 «Ο βιγκανισμός είναι μια φιλοσοφία και τρόπος ζωής που επιδιώκει να αποκλείσει -όσο είναι δυνατό και εφικτό- κάθε μορφή εκμετάλλευσης και σκληρότητας των ζώων για τροφή, ένδυση ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό και κατ’ επέκταση προωθεί την ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικών λύσεων χωρίς ζώα προς όφελος των ζώων, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος Με διατροφικούς όρους υποδηλώνει την πρακτική της διανομής όλων των προϊόντων που προέρχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από ζώα.”

Περισσότερα για την vegan διατροφή μπορεί κανείς να ανακαλύψει διαβάζοντας σχετικά ή να συμβουλευτεί έναν ειδικό διατροφής ή διαιοτολόγο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Brunch: Μην πετάς το τσουρέκι. Φτιάξε french toast

Next Article

English muffins: Ένας ειδικός εξηγεί (vd)

Related Posts