Brunch: Μην πετάς το τσουρέκι. Φτιάξε french toast

Οι ξένοι το λένε french toast. Στην Ελλάδα το λέμε αυγόφετες. Όπως και να το πείτε αυτή η παρασκευή είναι φανταστική χρησιμοποιώντας το τσουρέκι που περίσσεψε.

Είναι πολύ καλή λύση για brunch και μάλιστα για κάτι εντυπωσιακό και σίγουρη επιτυχία.

Η συνταγή μπορεί και να γίνει και με ψωμί, είτε με ψωμί brioche (όπως αυτό στη φωτογραφία παρακάτω) και να σερβιριστεί με χίλιους τρόπους.

Η καλύτερη και πιο αγαπημένη συνταγή είναι με σιρόπι ή μέλι και φρούτα εποχής. Με παγωτό ή σαντιγί είναι σε άλλο επίπεδο και γευστικά αλλά και θερμιδικά, φυσικά.

Για να φτιάξετε αυτή την εύκολη συνταγή γαλλικού τοστ χρειάζεστε τα εξής:

6 χοντρές φέτες τσουρέκι ή ψωμί

2 αυγα

⅔ του φλιτζανιού γάλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

αλάτι για ενισχυτικό γεύσης

  1. Χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και την κανέλα σε ρηχό πιάτο με το σύρμα. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το γάλα.

2 Βουτάμε το ψωμί στο μείγμα των αυγών, γυρίζοντας για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και οι δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να μείνει στο μείγμα τόσο ώστε να απορροφήσει το υγρό, χωρίς όμως να μουλιάσει

3. Μαγειρεύουμε τις φέτες ψωμιού σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

4. Σερβίρουμε με μέλι ή κάποιο σιρόπι, φρούτα εποχής ψιλοκομμένο ή κομμάτια σοκολάτας. Για τους πιο τολμηρούς προτείνεται η σαντιγί ή το παγωτό.

Voila, εύκολο γαλλικό τοστ. Σίγουρη επιτυχία

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Τα φαγητά που απαγορεύει στο παλάτι η βασίλισσα Ελισάβετ

Next Article

Δοκίμασε το Veganuary : Μπορεί να σου βγει σε καλό

Related Posts