Πρόταση για σαλάτες: Thousand Island σως

Μαγιονέζα, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού, πάπρικα, σάλτσα Worcestershire, μουστάρδα, ξύδι, αυγά, κρέμα, σάλτσα τσίλι, πουρές ντομάτας ή κέτσαπ. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά της πιο εξωτικής σως στον κόσμο. Κατ΄όνομα τουλάχιστον.

Περιέχει επίσης συνήθως ψιλοκομμένα συστατικά, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν τουρσιά, κρεμμύδια, πιπεριές, πράσινες ελιές, βραστό αυγό, μαϊντανό, πιμέντο πιπεριές, σχοινόπρασο, σκόρδο ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια).

Σύμφωνα με το The Oxford Companion to American Food and Drink, το όνομα της σως προέρχεται από την περιοχή Thousand Islands, που βρίσκεται κατά μήκος του πάνω ποταμού St. Lawrence μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

 Σε αυτήν την περιοχή, μια κοινή εκδοχή της προέλευσης της, λέει ότι η σύζυγος ενός οδηγού ψαρέματος, η Σοφία ΛαΛόντε, έφτιαξε το καρύκευμα ως μέρος του δείπνου του συζύγου της Τζορτζ στην ακτή. Συχνά σε αυτήν την εκδοχή, η ηθοποιός May Irwin ζήτησε τη συνταγή αφού την απόλαυσε. Η Irwin, με τη σειρά της, το έδωσε σε άλλον.

Σε μια άλλη, δεύτερη εκδοχή της ιστορίας, ο κάτοικος του Thousand Islands, George Boldt, ο οποίος έχτισε το κάστρο Boldt μεταξύ 1900 και 1904 και ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Waldorf-Astoria, έδωσε εντολή στον maître d’hôtel του ξενοδοχείου, Oscar Tschirky, να τοποθετήσει το dressing στο μενού το 1894, αφού ξέχασε πώς να καρυκεύει τις σαλάτες και αυτοσχεδίασε με τα υλικά που υπήρχαν εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με το περιοδικό Food & Wine, το dressing ήταν μια παραδοσιακή σάλτσα από τα τέλη του 19ου αιώνα στην περιοχή Thousand Islands. Οι πλούσιοι που επισκέφθηκαν την περιοχή μετέφεραν μπουκάλια της τοπικής σάλτσας πίσω στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Χρήσεις της Thousand Island σως

Χρησιμοποιείται ευρέως σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού και εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συχνά αναφέρεται ως «ειδική σάλτσα» ή «μυστική σάλτσα».

Ένα παράδειγμα αυτού είναι το “spread” του In-N-Out Burger, το οποίο σερβίρεται σε μπιφτέκια και πολλά είδη “μυστικού μενού”. παρά το όνομά του, είναι μια παραλλαγή του ντυσίματος Thousand Island.Το dressing Thousand Island χρησιμοποιείται συχνά σε ένα σάντουιτς Reuben αντί του ρωσικού dressing. Η σάλτσα McDonald’s Big Mac είναι μια παραλλαγή του ντρέσινγκ Thousand Island. Ταιριάζει πολύ σε σαλάτες και θαλασσινά.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Αυτό είναι το φαγητό για την τρίτη μέρα του χρόνου

Next Article

Βαρεθήκατε τα παγάκια που λιώνουν στο ουίσκι; Ιδού η λύση

Related Posts