Αυτό είναι το φαγητό για την τρίτη μέρα του χρόνου

Μετά από την κρεατοφαγία και την εκτεταμένη κατανάλωση γλυκών και ποτών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο οργανισμός χρειάζεται σίγουρα ένα time out και ένα θρεπτικό φαγητό!

Η ευκολότερη, οικονομικότερη και θρεπτικότερη λύση για αυτήν την μετά των εορτών περίοδο είναι η σούπα λαχανικών.

Και μάλιστα με λαχανικά και συστατικά που μας αρέσουν και έχουμε στο ψυγείο μας.

Το κέρδος είναι διπλό: πρώτον ο οργανισμός λαμβάνει κάποια πιο εύπεπτα και υγιεινότερα λαχανικά και επίσης, γίνεται εκκαθάριση του ψυγείου από υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν και ίσως έχουν κάπως μαραθεί.

Παρακάτω μία δοκιμασμένη συνταγή για σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και πράσο

Υλικά:

2 πράσα

2 μέτρια κρεμμύδια

3 πατάτες

2 καρότα

1 γλυκοπατάτα

Μισή πιπεριά (ότι έχετε)

Αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος τύπου wok ή σε μία κατσαρόλα ώστε να τσιγαριστούν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών ή νερό. Καλύτερα το υγρό να είναι ζεστό ώστε να μην σταματήσει τη διαδικασία του μαγειρέματος.

Βράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Αν θέλουμε πολτοποιούμε ώστε η σούπα να πάρει μορφή βελουτέ.

Σερβίρουμε είτε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με λίγο τσιγαρισμένο καπνιστό μπέικον για την γεύση.

Μπορούμε να καταναλώσουμε απεριόριστη ποσότητα σούπας, βοηθώντας τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Αυτοί είναι οι 100 πιο επιδραστικοί Έλληνες σεφ της χρονιάς

Next Article

Πρόταση για σαλάτες: Thousand Island σως

Related Posts