Αυτός ο απίθανος συνδυασμός κρέατος και θαλασσινών (Surf and turf) ήταν στο απόγειο της κατανάλωσης τους κατά της δεκαετίες ΄60 και ΄70. Παραδοσιακά συνδυάζει το φίλε μινιόν και ουρά αστακού.
Ήταν περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ, όπου ο συνδυασμός μεγάλων μερίδων αστακού και μπριζόλας ήταν δημοφιλής στα “εστιατορίων που ήταν γνωστά ως παλάτια αστακού”. Άλλωστε, πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει δύο ακριβά υλικά.
Αυτό δεν έγινε της μόδας μέχρι τη δεκαετία του 1920 και επανέκτησε δημοτικότητα μόνο στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Τι μπορεί να περιέχει ένα πιάτο με Surf and turf
Ένα τυπικό συστατικό θαλασσινών θα ήταν ο αστακός (είτε ουρά αστακού, είτε ένας ολόκληρος αστακό, γαρίδες, καλαμάρια ή χτένια, τα οποία θα μπορούσαν να μαγειρευτούν στον ατμό, να ψηθούν στη σχάρα ή να ψηθούν και να τηγανιστούν.
Το κρέας είναι συνήθως μοσχαρίσια μπριζόλα, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα, όπως ένα μπέργκερ.