Τι ξέρουμε για την εχινάκεια και τι μας προσφέρει

Είναι η δύσκολη αυτή η εποχή η ευκαιρία για δοκιμές σε σκευάσματα και ουσίες που δεν είχαμε ξακανακούσει. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η εχινάκεια, που είναι μία εκ των βασικών πρωταγωνιστών των διαφημιστικών μηνυμάτων αυτών των ημερών

Για την εχινάκεια διαβάζουμε στην Wikipedia, ότι πρόκειται για την εχινάκεια η στενόφυλλη (Echinacea purpurea), ένα είδος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας των ηλιάνθων της Βόρειας Αμερικής. Είναι ιθαγενής στην ανατολική Βόρεια Αμερική και παρουσιάζεται σε κάποιο βαθμό στην άγρια ​​φύση σε πολλές ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στην Καναδική επαρχία του Οντάριο . Είναι πιο συνηθισμένο στους Ozarks και στον Μισισιπή / Κοιλάδα του Οχάιο. Μάλιστα, της δίνει το όνομα “purple coneflower”, ονομασία, που χρησιμοποιείται μερικές φορές για άλλα μοβ φυτά άνθη στο γένος εχινάκεια.

Το όμορφο αυτό μωβ λουλούδι είναι ως φαίνεται θαυματουργό και οι Ινδιάνοι το διαπίστωσαν πολύ νωρίς. Αξιοποίησαν τις πολλαπλές της ουσίες, όπως πολυσακχαρίτες, παράγωγα καφεϊκού οξέος (συμπεριλαμβανομένου του κιχωρικού οξέος), αλκυλαμίδια και γλυκοπρωτεΐνες για πληγές, εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων , μάσημα ρίζας για πονόδοντο και μολύνσεις στο λαιμό. Εσωτερική χρήση για πόνο, βήχα , κράμπες στομάχου και τσιμπήματα φιδιού, ως αντιβιοτικό, αποτοξινωτικό, εφιδρωτικό, επουλωτικό των πληγών και αντιαλλεργιογόνο.

Σήμερα τα  σκευάσματα που περιέχουν εχινάκεια, θεωρούνται χρήσιμα για λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του κρυολογήματος.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Πώς πήγε ο φετινός τρύγος σε όλη τη χώρα

Next Article

Taste the TV: Τηλεόραση με γεύση ανέπτυξε Ιάπωνας καθηγητής

Related Posts