Στις πιο δημοφιλείς συνταγές της η google έχει φέτα

Το 2021 όπως και το 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλλε η πανδημία, αποτέλεσαν δύο χρονιές κατά τις οποίες τα τηγάνια και οι κατσαρόλες πήραν κυριολεκτικά φωτιά!

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2021 και υποδεχτούμε τα νέα διατροφικά trends, η Google, αποκάλυψε τις κορυφαίες αναζητήσεις φαγητών που έγιναν φέτος παγκοσμίως.

Πολλοί ήταν εκείνοι, που χωρίς να έχουν καμία επαφή με την κουζίνα τους και τη μαγειρική κατάφεραν να εκπαιδευτούν και να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες και συνταγές μέσω της Google.

Το ενδιαφέρον στοιχείο, που προκύπτει από αυτήν την ανασκόπηση είναι ότι  ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου ενδιαφέρεται να ανακαλύψει νέες προτάσεις που ξεπερνούν τα γεωγραφικά του σύνορα.

Ένα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πολλά από τα μαγειρικά ερεθίσματα δίνονται μέσω του tik tok ή του instagram.

Τέλος και πιο σημαντικό εύρημα είναι ότι ανάμεσα στο Top10 αναζητήσεων βρίσκεται ένα κορυφαίο ελληνικό προϊόν. Μια συνταγή τόσο απλή αλλά τόσο αποτελεσματική που μπορεί να πείσει τον κάθε επίδοξο μάγειρα.

Η μεξικάνικη κουζίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Top10 αναζητήσεων, με τα tacos birria να γίνονται ανάρπαστα. Τα ζυμαρικά με φέτα βρίσκονται επίσης σε ανταγωνιστική θέση, αποδεικνύοντας πόσο αγαπημένο είναι το συγκεκριμένο πιάτο.

Πώς να τη φτιάξετε

Η viral μακαρονάδα είναι πραγματικά πολύ εύκολη και χρειάζεται λίγα και απλά υλικά.

Αν μάλιστα όταν είναι να την σερβίρετε, την προλογίσετε ως την πιο δημοφιλή συνταγή παγκοσμίως με ελληνικό προϊόν τότε σίγουρα όλοι θα την απολαύσουν ακόμη περισσότερο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα ντοματίνια και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη, ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι.  

Στο κέντρο του ταψιού δημιουργούμε χώρο και τοποθετούμε το κομμάτι της φέτας που θέλουμε να ψήσουμε.

Προσοχή να μην είναι πολύ χοντρό ώστε να μπορέσει να ψηθεί και να μαλακώσει.

Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με βασιλικό και πιπέρι.

Αναλυτικά η λίστα της Google:

1) Birria tacos (Μεξικάνικο πιάτο)

2) Nasi goreng (Ινδονησιακό πιάτο)

3)Ζυμαρικά με Φέτα (Feta pasta)

4)Πλατό αλλαντικών

5)Pork shogayaki (Ιαπωνικό πιάτο)

6)Σούπα πατάτας

7)Teriyaki amberjack (Ιαπωνικό ψάρι)

8)Tonjiru (Ιαπωνική σούπα)

9)Baked oats

10) Overnight oats

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Φούσκες- ιγκλού στα εστιατόρια; Why not?

Next Article

Το foodporn και το φαγητό στα social media

Related Posts